Stratum Energy România, producător de gaze, a fost preluat de compania-mamă a Premier Energy

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania cipriotă Emma Lambda Limited intenționează să preia Stratum Energy România LLC, împreună cu Stratum Energy Romania LLC Wilmington, Sucursala București și subsidiarele acesteia, informează instituția.

Emma Lambda este parte a Grupului Emma, activ în sectorul energetic, sectorul jocurilor de noroc, sectorul serviciilor medicale, sectorul farmaceutic, servicii comerciale digitale etc., în state precum Cipru, Republica Cehă, Republica Moldova, Serbia și Ungaria.

În România, Grupul Emma controlează o serie de companii ce desfășoară activități de furnizare și distribuție de gaze naturale, producție, furnizare și distribuție de energie electrică și producție de energie de surse regenerabile (eolian și solar). Este compania care controlează Premier Energy.

Stratum Energy România LLC este un producător de gaze naturale ce operează perimetrul de gaze și țiței din Poduri, delimitat de concesiunea Moinești EV-1, în județul Bacău.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *