Strategia “eco” a Petrom: 1.000 MW instalați în regenerabil până în 2030, vastă rețea de stații cu combustibil alternativi, biocarburanți

OMV Petrom a anunțat primele detalii despre strategia sa până în 2030, care prevede investiții de 11 miliarde de euro, dintre care o parte vor merge în proiecte care să susțină decarbonarea.

Concret, Petrom, care a mai avut în trecut capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile, dar a renunțat la ele, vine cu proiecte în regenerabil de 1 GW, la orizontul anului 2030. De asemenea, compania spune ca va dezvolta o rețea extinsă de alimentare cu combustibili alternativi – 500 de puncte, și vorbește despre cea mai mare rețea de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. În paralel, va crește producția de biocarburanți.

Iată ce a comunicat Petrom, în detaliu

“Pentru a oferi clienților o gama de opțiuni de energie cu emisii reduse de carbon pe termen lung, OMV Petrom va investi în producția de energie din surse regenerabile și de biocombustibili. Compania va pune în funcțiune mai mult de 1 GW de capacitate de energie din surse regenerabile în România până în 2030. De asemenea, compania intenționează să depășească 15% biocombustibil din producția totală de combustibil în 2030, cu 150 mii tone pe an etanol celulozic din paie și 450 mii tone pe an de combustibil durabil pentru aviație și motorină din surse regenerabile.

Va fi dezvoltată o infrastructură de mobilitate cu emisii reduse de carbon, cu peste 500 de puncte de alimentare cu combustibili alternativi. Această include cea mai mare rețea pentru vehicule electrice din regiunea operațională a OMV Petrom până în 2030, precum și mobilitatea GNL și investițiile GNC.

În a două jumătate a deceniului, compania va intensifica investițiile pentru a profită de oportunitățile în captarea și stocarea carbonului, precum și în hidrogen, care se anticipează a avea o contribuție semnificativă la decarbonizarea țării.

Că atare, portofoliul companiei va fi extins pentru a include cinci noi activități cu emisii de carbon reduse și zero, care, împreună, vor reprezenta aproximativ 35% din valoarea cumulată a investițiilor până în 2030 și aproximativ 15% din EBIT CCA excluzând elementele speciale în 2030”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *