Sterling va prelua 40% dintr-un perimetru din Marea Neagră

 Firma Midia Resources SRL, deţinută de compania canadiană Sterling, va prelua o participaţie de 40% dintr-un perimetru petrolier din Marea Neagră, actualii concesionari fiind companiile Melrose şi Petromar.

„Midia Resources a obţinut aprobarea din partea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale pentru o participare în perimetrul 27 Muridava cu o întindere de 1.000 kilometri, situat în Marea Neagră, zona maritimă aparţinând României”, se arată într-un comunicat al companiei canadiene, citat de economica.net. Firma obţine o cotă de participare de 40%. Actualii cotitulari ai concesiunii, Melrose Resources România BV şi Petromar Resources SA, vor deţine 40%, respectiv 20%.

Acordul de de concesiune pentru perimetrul Muridava a fost semnat în 2010, pe o perioadă de trei ani. Perioada de explorare poate fi prelungită cu trei ani, se mai arată în comunicat. Sterling deţine deja două perimetre în Marea Neagră, respectiv Midia şi Pelican. Compania are operaţiuni şi în Marea Britanie, Olanda şi Franţa.
Compania britanică Melrose are licenţă de la ANRE pentru mai multe perimetre din Marea Neagră şi operează pe piaţa românească în parteneriat cu Petromar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *