Statul vrea din nou să îşi facă propria firmă de furnizare de gaze şi electricitate

Două companii controlate de stat, Romgaz şi SAPE, ar putea constitui o nouă companie, care să fie furnizor de electricitate şi gaze. Ideea a mai fost vehiculată şi în trecut.

Acționarii Romgaz (SNG) au fost convocați, pe 11 decembrie, pentru aprobarea înființării unei companii, în asociere cu Societatea de Administrare a Participaţiilor din Energie (SAPE), care va avea ca obiect principal de activitate furnizarea de gaze naturale și energie electrică, potrivit convocatorului AGA transmis Bursei de Valori București.

Iată ce scrie în convocator:

“Aprobarea constituirii unei societăți pe acțiuni, care va avea ca obiect principal de activitate furnizarea de gaze naturale și energie electrică, în asociere cu Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie S.A. (S.A.P.E. S.A.) și a Actului Constitutiv al acestei Societăți”.

Nu este pentru prima data când Romgaz, cel mai mare producător de gaze din ţară  (producător şi de energie electrică) anunţă acest lucru. Într-o şedinţă AGA din ianuarie 2019, acţionarii companiei de stat apobau, “de principiu”, acelaşi lucru.

Intenţia era la acea vreme, potrivit unor surse din piaţă, ca Romgaz să aibă 60% din acţiunile noii companii iar SAPE 40%. Noul furnizor ar fi urmat să aibă un capital de 100 de milioane de euro.

 

 

1 Comment

  1. Pai cu cine sa faca asociere SAPE, cu ELCEN ca sa rezolve problema incalzirii blocurilor din Bucuresti.Consider ca este normal ca SAPE care gestioneaza banii din privatizari , sa dispuna de banii guvernului prin hotararea unor oameni numiti pe creiterii politice nici macar un simulacru de ordonanta corporative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *