Statul oferă Transelectrica şi Transgaz 243 de milioane de lei

Ministerul Economiei Comerţului a anunţat că primeşte, în perioada 13 iunie – 15 iulie 2011, cereri de finanţare de la operatorii de transport energie electrică şi gaze naturale, pentru POS “Creşterea Competitivităţii Economice”, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Ministerul cere propuneri pentru “Sprijinirea investiţiilor în extinderea şi modernizarea reţelelor de transport al energiei electrice, gazelor naturale şi petrolului, precum şi ale reţelelor de distribuţie a energiei electrice şi gazelor naturale, în scopul reducerii pierderilor în reţea şi realizării în condiţii de siguranţă şi continuitate a serviciilor de transport şi distribuţie – Partea de transport”.

Bugetul total alocat este de 243 de milioane de lei. Valoarea maximă a finanţării din fonduri nerambursabile este stabilită astfel:

– 85% din valoarea rezultată în urma calculării deficitului de finanţare, în cazul proiectelor pentru care veniturile generate în perioada de operare pot fi estimate cu acurateţe (spre exemplu: proiecte de tip SCADA şi extindere de linii). Determinarea procentuală a intensităţii maxime se obţine raportând valoarea finanţării nerambursabile stabilite la valoarea totală a cheltuielilor eligibile

– maximum 50% din cheltuielile eligibile ale proiectului cu o limită maximă a ajutorului de 50 mil. Lei pe proiect, în cazul proiectelor pentru care nu se poate aplica metodologia deficitului de finanţare (spre exemplu: proiectele de modernizare/retehnologizare de staţii).

Solicitanţii eligibili pentru această operaţiune sunt operatorii de transport energie electrică şi gaze naturale

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *