Staţii pentru reîncărcarea maşinilor electrice: termenul pentru depunerea dosarelor de finanţare a fost prelungit până la 11 octombrie

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat vineri că a prelungit, până în 11 octombrie, sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, scrie News.ro.

Obiectivul Programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică, potrivit AFM.

Solicitanţii eligibili sunt unităţile administrativ-teritoriale – reşedinţe de judeţ şi municipiul Bucureşti, iar suma alocată sesiunii de finanţare este de 92 milioane lei, scrie News.ro.

Finanţarea se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile şi în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant. Sumele maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant sunt stabilite în funcţie de numărul de locuitori.

Suma maximă finanţată de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru instalarea unei staţii de reîncărcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezintă 90% din totalitatea cheltuielilor eligibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *