Stassis, PPC: O tremie din investițiile grupului se vor face în România, 2,5 miliarde de euro în următorii trei ani, în regenerabile și rețele

Șeful companiei elene PPC, care a cumpărat anul trecut afacerile Enel din România, a afirmat că o treime din investițiile totale programate de grup în următorii trei ani vor fi făcute în România.

“În 23 ianuarie, am anunțat planul nostru de afaceri, al PPC, la Londra. Atunci am anunțat peste 9 miliarde de euro investiții, din care aproximativ o treime, 2 miliarde și jumătate de euro sunt alocate creșterii în România, este un număr semnificativ” a spus Georgios Stassis, CEO al grupului PPC, care a cumpărat anul trecut afacerile din România, preznet la București la Zf Power Summit.

Investițiile anunțate de grupul grecesc în România vor merge mai ales în zona de regenerabil și în rețele.

“Vom investi în special, în surse regenerabile și în distribuție, pe lângă construirea în următorii 3 ani a aproximativ 1,5 GW. Suntem încrezători că avem mijloacele, echipa și proiectele pentru a face acest lucru. Și credem că o putem face chiar înainte de 2030. Astfel, marea majoritate vor fi investiți în surse regenerabile, dar, de asemenea, vom continua să investim semnificativ în rețea și acesta este un element foarte mare și important al tranziției energetice”, a spus Stassis, care a explicat că grupul va construi de la zero propriile dar va face și achiziții.

“Le vom face pe amândouă, vom fi activi în M&A și ne vom dezvolta activ propriile noastre proiecte. Vom fi activi în cumpărarea de licențe și în realizarea mai multor proiecte. Cererea a crescut, la nivel de PPC, dar și în România, este cu mult mai mare față de ceea ce producem intern. Așa că aș putea spune că suntem însetați după o nouă generație și vom încerca să facem cât mai mult posibil (…) Vom munci mult pentru a ne integra și a deveni un grup comun, Grupul PPC, și să creăm sinergii între companiile de distribuție în ceea ce privește achizițiile comune, și să creăm valoare pentru ambele țări” a spus Stassis.

Public Power Corporation S.A. (PPC) este principala companie de utilități din Europa de Sud-Est, activând în producerea, distribuția și furnizarea de energie electrică, precum și vânzarea de produse și servicii avansate de energie în Grecia, România și Macedonia de Nord. PPC are o capacitate instalată totală de 10,7 GW, formată din centrale termice, hidro și de energie regenerabilă, cu o producție anuală de peste 20 TWh. În segmentul de distribuție, valoarea totală a activelor reglementate ale companiei ajunge la aproximativ 4,3 miliarde de euro. Grupul PPC este principalul furnizor de energie electrică în Grecia și România, deservind un total de 8,7 milioane de clienți, furnizându-le peste 35 TWh de energie electrică, precum și o gamă largă de produse și Servicii energetice.

În octombrie 2923, PPC a anunțat finalizarea tranzacției prin care a achiziționat participațiile deținute de către Grupul  Enel în România, încheind cu succes prima sa extindere majoră pe piața externă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *