Start-ul-ul românesc Renergia a primit distincția “Best Newcomer 2023″ în Europa Centrală și de Est, la competiția Central European Startup Awards

Renergia, start-upul ce activează în domeniul energiei și sustenabilității a fost distins cu premiuul „Best Newcomer 2023” la Central European Startup Awards, care reprezintă o recunoaștere internațională a potențialului Renergia de a avea un impact pozitiv pe termen lung, atât în societate, cât și în economia globală, arată compania într-un comunicat de presă.

Acest eveniment, considerat cea mai importantă competiție dedicată startup-urilor de tehnologie din regiune, a reunit peste 5.000 de participanți, dintre care doar 100 au ajuns în finală.

Alexandru Mureșan, CEO-ul Renergiei, a subliniat importanța acestui premiu și a evidențiat progresele semnificative ale proiectului în ultimele luni. Proiectul a fost singurul startup din România invitat la summit-ul COP28, Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice.

„Rezultatele muncii noastre încep să se vadă, iar premiul reprezintă o validare regională extraordinară. Acesta completează o serie de distincții pe care proiectul le-a primit recent. Avem toate componentele necesare pentru succes, cu un plan bine elaborat și o viziune pe termen lung.

Urmează o fază importantă pentru Renergia, iar în curând vom face un anunț major”, a declarat Alexandru Mureșan.

Central European Startup Awards, acoperind 18 țări, a devenit cel mai mare festival de startup-uri din regiune, având ca scop inspirarea, stimularea și recunoașterea antreprenoriatului în Europa Centrală. Renergia va reprezenta România și întreaga regiune la Global Startup Awards, eveniment programat pentru septembrie la Istanbul, Turcia, unde vor participa peste 70.000 de companii din peste 120 de țări.

„Este esențial ca ecosistemul de inovare din România să valorifice rezultatele de cercetare atât pe piața internă, cât și la nivel internațional. Câștigarea acestui premiu reprezintă în primul rând o validare a expertizei cercetătorilor din echipa Renergiei”, a adăugat coordonatorul științific al Renergiei, Dan Doru Micu.

Conceptul Renergiei urmărește transformarea într-o aplicație one-stop-shop, facilitând interacțiunea între consumatori, eficiența energetică și sursele regenerabile de energie, precum și potențialii furnizori de produse și servicii, deschizând astfel un nou canal de distribuție pentru partenerii B2B.

Renergia este prima aplicație de sustenabilitate lansată în România care analizează consumul de energie în gospodării și generează estimări ale costurilor lunare și anuale aferente, oferind date despre potențialul de economisire la energia electrică și termică. Analiza realizată de Renergia se bazează pe un algoritm inovativ, ce îmbină concepte de statistică și probabilitate cu algoritmi avansați, asistați de inteligență artificială.

Citește și:

S-a lansat Renergia, despe care creatorii spun că e prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

 

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *