S&P a îmbunătăţit perspectiva ratingului Rompetrol Group

Standard&Poor’s (S&P) a îmbunătăţit perspectiva ratingului The Rompetrol Group de la negativă la stabilă şi a confirmat calificativul pentru creditele pe termen lung la „B”, ca urmare a finalizării modernizării rafinăriei Petromidia şi a sprijinului pe care îl primeşte de la grupul-mamă, KazMunayGas.

„Compania românească de rafinare şi distribuţie The Rompetrol Group a finalizat modernizarea rafinăriei Petromidia cu sprijin din partea grupului-mamă KazMunayGas. Ne aşteptăm ca acest sprijin să continue şi în viitor”, se arată într-un comunicat transmis de agenţia de evaluare fianciară, citat de Mediafax.

Capacitatea şi producţia de motorină mai mari după modernizarea rafinăriei ar trebui să îmbunătăţească fluxul operaţional de numerar al Rompetrol Group, în timp ce cheltuielile mai reduse pentru investiţii vor reduce necesarul de finanţare, consideră analiştii S&P.

Perspectiva stabilă reflectă opinia S&P că necesarul de finanţare al Rompetrol Group se va reduce în următorul an, odată cu îmbunătăţirea fluxului de numerar liber, datorată necesarului mai scăzut de investiţii şi producţiei mai mari la Petromidia, se arată în comunicat.

Citeşte mai mult pe mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *