Socar Petroleum a închiriat şase benzinării Aral

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Socar Petroleum SA intenţionează să preia dreptul de folosinţă asupra a şase staţii de distribuţie carburanţi, operate, în prezent, de către Aral MTB SRL, potrivit unui comunicat remis luni Agerpres.

Cele şase staţii de distribuţie de carburanţi, situate în judeţele Arad, Timiş şi Sibiu, urmează a fi operate de Socar în baza unui contract de închiriere.

Potrivit sursei citate, Socar Petroleum SA, companie aparţinând grupului Socar, activează preponderent pe piaţa carburanţilor, atât pe segmentul vânzărilor cu amănuntul, cât şi pe segmentul vânzărilor cu ridicata şi deţine o reţea de benzinării la nivel naţional.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Totodată, decizia va fi publicată pe pagina web a autorităţi naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *