UPDATED Șoc! Getica, unul dintre cei mai mari furnizori de energie din România, își cere insolvența

Getica 95 Com, unul dintre marii furnizori de energie electrică din România, a solicitat deschiderea procedurii de la faliment, la cerere, potrivit datelor publice. UPDATE la finalul textului cu declarații ale conducerii companiei

Tribunalul Buzău a întegistrat în data de 15 iunie dosarul de faliment al Getica. Materia este de “faliment”, iar obiectul dosarului îl constituie “deschiderea procedurii la cererea debitorului”.

Getica 05 Com este unul dintre marii furnizori de energie electrică din România, un business autohton controlat de omul de afaceri Viorel Tudose. La finalul lunii ianuarie 2021, potrivit datelor ANRE, Getica 95 Com avea o cotă de 12% din toată piața concurențială de energie electrică, depășind chiar și cota de piață a Electrica Furnizare. De fapt, dacă socotim că Enel are două companii de furnizare în România (Energie și Energie Muntenia), fiecare cu cote de circa 9%, Getica este cel mai mare furnizor de energie electrică de pe piața concurențială.

Compania a avut în 2020 o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de lei, o creștere fulminantă față de cele 654 de milioane aferente anului 2019. Profitul a fost și el de 81 de milioane de lei, față de 26 de milioane de lei

Ce spune Tudose

”Deocamdată nu comentăm, nu însemnă că se va și aproba (cererea de insolvență/faliment – n.red.), încercăm o reorganizare” ne-a declarat Viorel Tudose, patronul Getica, solicitat să comenteze situația.

Situația a apărut “datorită lipsei de lichiditate și degradării situației financiare, cauzate de oprirea finanțării”, a mai spus Tudose.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *