Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc din România, pune panouri fotovoltaice de aproape 1 MW pe acoperiș la Timișoara

Smithfield România a demarat licitația pentru montarea de panouri fotovoltaice cu o capacitate de 0,9 MW la un abator din Timișoara, cu finanțare prin PNRR.

Smithfield România intenționează să instaleze un sistem 990 KWp, proiect care are o vaoare de 3,65 milioane de lei, fără TVA. Compania va instala panourile pe acoperișul abatorul Freidorf din Timișoara, iar cel puțin 90% din cantitatea de energie electrică generată va fi folosită pentru autoconsum.

Producția totală estimată în cei 20 de ani de utilizare este de circa 23 GWh. Sistemul fotoelectric va fi alcătuit dintr-un număr de 2.176 module PV, de 455 Wp, care vor ocupa o suprafață de acoperiș de 41.000 mp. Ofertantul trebuie să ofere o garanție de 15 ani pentru panouri (25 de ani pentru putere, acceptându-se o degradare de max. 85% în această perioadă), de 10 ani pentru invertoare și de 5 ani pentru lucrări.

Construcția va demara efectiv în 15 zile de la semnarea contractului.

Smithfield, companie deţinută de chinezii de la WH Group, este cel mai mare producător de carne de porc din România. Compania operează 49 de ferme în judeţele Timiş şi Arad unde creşte în jur de un  milion de porci pe an, conform datelor grupului. În 2022 şi 2023,  com­pania a fost afectată de pesta porcină africană.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *