Sistemul Alstom pentru Magistrala 5 de metrou poate reduce consumul de energie cu 30%

Sistemul de control al traficului livrat de Alstom pentru Magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei-Eroilor, poate creşte capacitatea liniei cu 30%, în acelaşi timp cu o economie de 30% a consumului de energie, conform unui comunicat al companiei, remis, marţi, AGERPRES

Pentru această magistrală, Alsrom a livrat prima fază a sistemului de control al traficului într-un timp record – mai puţin de un an pentru 10 staţii, potrivit reprezentanţilor companiei.

Acest proiect face posibilă o nouă premieră pentru companie, respectiv primul sistem de tip CBTC (Communication-based Train Control) din România, care poate creşte capacitatea liniei cu 30%, economisind până la 30% din consumul de energie.

Soluţia completă de control al traficului CBTC va fi a doua etapă de execuţie a proiectului şi va deveni pe deplin operaţională odată ce linia va fi echipată şi cu trenuri compatibile cu sistemul CBTC.

În prima fază a proiectului, Alstom a echipat noua Magistrală 5 cu un Sistem de siguranţă şi automatizare a traficului de ultimă generaţie, inclusiv un Centru de Control Operaţional în staţia Piaţa Unirii precum şi sisteme dinamice de anunţare şi informare a pasagerilor, permiţând funcţionarea în siguranţă a magistralei pentru circulaţia cu semnale optice a trenurilor existente.

Faza următoare va implica implementarea completă a capabilităţilor moderne de semnalizare pentru o funcţionare optimizată.

„Această linie de metrou va aduce o schimbare pozitivă majoră în viaţa bucureştenilor, în special pentru cei 360.000 de oameni care trăiesc în al doilea sector ca mărime din capitala noastră, sectorul 6, unde se află şi sediul central al Alstom România. Compania Alstom se mândreşte cu faptul că oferă soluţii moderne de mobilitate pentru o călătorie sigură şi eficientă. Odată ce a doua etapă va fi finalizată, capabilităţile de semnalizare CBTC vor apropia Bucureştiul de oraşe precum Amsterdam în ce priveşte tehnologia mobilităţii urbane”, a declarat Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Experienţa Alstom cu sistemul CBTC Urbalis însumează peste 15 ani, 101 linii de metrou inclusiv 17 automate, 1.500 de kilometri de reţea de metrou în 23 de ţări din întreaga lume, între care Italia, Olanda, China, India şi Canada.

Peste 25% din sistemele CBTC din lume sunt operate cu soluţiile Alstom Urbalis. În Europa, sistemul este deja în funcţiune în oraşe precum Malaga şi Amsterdam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *