Simtel invesește într-o platformă Virtual Power Plant

Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, activă mai ales în sectorul regenerabilelor, a anunțat o investiție într-un strat-up care dezvoltă o centrală virtuală.

“Conducerea Simtel Team S.A informeaza piata in legatura cu realizarea unei investiții pentru achiziționarea a 29% din capitalul social al Custom Soft Solutions S.R.L. (CSS), start-up care dezvoltă o platformă Virtual Power Plant (VPP) de monitorizare și control a sistemelor de consum și producție de energie.

ANT Power, companie in care Simtel Team detine 51% din actiuni, a făcut la rândul său o investiție pentru achiziția a 20% din capitalul social al CSS, restul capitalului social (51%) fiind deținut de fondatorii CSS”, a anunțat Simtel într-un comunica transmis Bursei de Valori București.

“În cadrul platformei dezvoltate de CSS impreună cu Simtel si ANT Power, clienții au acces la date multiple în timp real privind activitatea lor energetică, precum rapoarte detaliate, date istorice, alerte și posibilitatea de a controla de la distanță sistemele de producție și consum folosind funcții de inteligență artificială”, mai arată compania.

“Investiția într-o platformă de virtual power plant nu este doar o decizie înțeleaptă, ci și una frumoasă. Credem în potențialul acestui start-up de a revoluționa eficiența energetică și de a avea un impact semnificativ asupra lumii. Prin combinarea mai multor surse de energie regenerabilă, această platformă are puterea de a furniza energie curată și sustenabilă comunităților din întreaga lume.

Prin investiția noastră în această tehnologie inovatoare, nu numai că ne asigurăm viitorul financiar, ci contribuim și la un viitor mai luminos și mai curat pentru generațiile viitoare. Suntem entuziasmați să facem parte din acest curent de avangardă către o lume mai sustenabilă și suntem convinși că această platformă de virtual power plant va fi un succes răsunător”, a scris, pe pagina sa de facebook, Iulian Nedea, fondator al Simtel.

În 2022, Simtel Team a înregistrat la nivel individual o cifră de afaceri de 137 de milioane de lei, o creștere de 134% față de anul 2021, și un profit net de 12 milioane de lei, o apreciere cu 96% compa-rativ cu 2021. Divizia de energie verde a avut cea mai mare contribuție la cifra de afaceri, de 77%, telecomunicațiile au reprezentat 21%, în timp ce alte linii de business au contribuit cu 2%.

Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 iulie 2021, având, în prezent, o capitalizare de piață de 216 de milioane de lei. Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *