Simtel cumpără un teren al unei foste termocentrale din Brăila pe care va construi un parc fotovoltaic

Simtel Team a cumpărat de la defuncta Termoelectrica a unui teren din Ianca, Brăila, unde în trecut a funcționat o termocentrală, pentru a construi un parc fotovoltaic de 8-10 MWp.

Iată anunțul trimis de Simtel Bursei de Valori București

“Conducerea Simtel Team S.A. informează piața despre încheierea unui contract pentru achiziționarea de la S.C.P.E.E.T TERMOELECTRICA S.A. (în faliment), a unor parcele de teren în suprafață cumulată de 114.717mp și construcții autodemolate, situate în Ianca, județul Brăila, pentru un preț total de 103.993,80 EUR (plus TVA).

Compania a realizat achiziția, care a fost aprobată în prealabil prin Hotărârea AGEA a Companiei nr. 7 / 28.12.2021, în scopul dezvoltării unui parc fotovoltaic, cu o putere totală instalată de aproximativ 8-10 MWp.

După dezvoltarea proiectului, respectiv obținerea tuturor avizelor pentru construcție, valoarea de piață a proiectului Ready to Build va fi de aproximativ 500.000 EUR, iar după construcția la cheie, valoarea estimată a proiectului va fi de aproximativ 6 milioane EUR”.

Simtel Team este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 iulie 2021 și în prezent,  compania are o capitalizare de piață de 40 milioane de euro.

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău și operează în 3 domenii de activitate – telecomunicații, energie regenerabilă și automatizări industriale. Simtel este specializată în furnizarea de servicii de integrare operatorilor de telecomunicații mobile, construirea și furnizarea de mentenanță a centralelor fotovoltaice, precum și automatizarea proceselor industriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.