Simtel cumpără ANT Power Energy, care face prognoze pentru eolian și fotovoltaic

Simtel Team a ajuns la un acord cu privire la preluarea pachetului majoritar de acţiuni al ANT Power Energy, furnizor de servicii de prognoză pentru centralele electrice fotovoltaice şi eoliene, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Agerpres.

Tranzacţia este supusă aprobării în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din data de 28 decembrie 2021.

Simtel Team are în vedere achiziţionarea unei participaţii majoritare, de 51%, în ANT Power Energy pentru aproximativ 1,5 milioane de lei. Suma va fi plătită în două tranşe, prima având o valoare de aproximativ 475.000 de lei şi va fi plătită în numerar, imediat după data adoptării hotărârii AGEA a Simtel, ce va avea loc în data de 28 decembrie 2021.

Cea de-a doua tranşă, în valoare de circa 1 milion de lei, va fi convertită în acţiuni emise de Simtel, care vor fi decontate în cadrul unei majorări de capital social efectuată în acest scop. Pachetul minoritar de acţiuni – 49% din cadrul ANT Power Energy va fi deţinut de fondatorul Adrian Tiţa, care va ocupa în continuare funcţia de CEO al companiei.

„Când ne-am listat la Bursa de Valori Bucureşti am promis investitorilor seriozitate şi dezvoltare atât din punctul de vedere al consolidării pieţei pe serviciile pe care le prestăm în prezent, cât şi pe noi servicii, care să ne ajute să accesăm pieţe şi clienţi noi. Serviciile ANT Power sunt complementare cu ceea ce noi ofeream deja în piaţă, iar această tranzacţie reprezintă o mutare strategică în acest val al regenerabilelor.

Prin urmare, putem spune că suntem prima şi singura companie din domeniul energiei regenerabile ce are ca scop independenţa energetică a companiilor din România ce oferă servicii complete clienţilor săi, respectiv dimensionare şi construcţie centrale electrice fotovoltaice, proiectare, achiziţie, comisionare, mentenanţă şi, odată cu încheierea acestui parteneriat, predicţia de producţie de energie şi vânzarea ei şi a certificatelor verzi acolo unde este cazul.

Astfel, ne vom diferenţia major de restul competitorilor şi ne propunem să fructificăm din plin contextul Green Deal prin creşterea semnificativă a cifrei de afaceri şi să sprijinim companiile în procesul lor de eficientizare a consumului de energie”, a declarat Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team.

ANT Power Energy este o companie antreprenorială românească ce furnizează în principal servicii de prognoză pentru centralele electrice fotovoltaice. Prognoza este realizată cu un program dezvoltat intern de companie, acesta fiind unul dintre cele mai performante din piaţă, cu o rată de predicţie a energiei produse a doua zi, foarte apropiată de cea reală.

De asemenea, compania realizează servicii de reprezentare a clienţilor pe pieţele de energie, aceştia din urmă fiind producători de energie fotovoltaică şi eoliană şi furnizori de energie. Portofoliul de activităţi al companiei include peste 120 de centrale electrice şi şase furnizori de energie.

„Suntem bucuroşi că facem acest pas şi ne vom alătura companiei Simtel. După aproape nouă ani în care am răspuns nevoilor clienţilor din energia regenerabilă, am ales să facem pasul către un nou început. Considerăm că este un pas logic în direcţia consolidării poziţiei de piaţă a ambelor companii. Pe clienţi şi colaboratori îi asigurăm că vom continua cu aceeaşi seriozitate şi promptitudine în adresarea nevoilor lor. Serviciile noastre sunt complementare celor oferite de Simtel, iar împreună vom funcţiona ca un tot unitar care oferă o gamă completă de servicii tehnico-economice într-un context favorabil dezvoltării energiei regenerabile,” a declarat Adrian Tiţa, fondator şi CEO ANT Power Energy.

În ceea ce priveşte planurile de dezvoltare, ANT Power Energy are în vedere extinderea echipei şi a serviciilor oferite, în timp ce Simtel va oferi sprijin companiei în creşterea vizibilităţii în piaţă, stabilitate prin acces la finanţare, precum şi suport în mărirea portofoliului de clienţi.

Obiectivul principal al acestui parteneriat este ca în următorii cinci ani ANT Power Energy să fie în top trei companii din România ce realizează servicii de reprezentare pe pieţele de energie în numele clienţilor. De asemenea, compania ia în considerare şi o potenţială listare la BVB în următorii trei ani.

Pentru Simtel, parteneriatul cu ANT Power Energy înseamnă lărgirea paletei de servicii oferite clienţilor şi multiplicarea surselor de venit.

Simtel Team este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 iulie 2021, iar în prezent compania are o capitalizare de piaţă de peste 160 milioane de lei. Începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile SMTL sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru piaţa AeRO.

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău și operează în 3 domenii de activitate – telecomunicații, energie regenerabilă și automatizări industriale. Simtel este specializată în furnizarea de servicii de integrare operatorilor de telecomunicații mobile, construirea și furnizarea de mentenanță a centralelor fotovoltaice, precum și automatizarea proceselor industriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.