Silcotub a lansat licitația pentru construirea unei centrale fotovoltaice la oțelăria din Călărași, proiect de finanțat din PNRR

Silcotub, companie controlată de gigantul Tenaris, a lansat licitația petru construcția unei centrale fotovoltaice de aproape 20 MW lângă oțelăria de la Călărași, proiect de 80 de milioane de lei finanțat parțial prin fonduri din PNRR.

Anunțul de licitație vorbește despre achiziționare  „Instalației/echipamentului pentru construirea de capacități noi de producție a energiei electrice din surse regenerabile de energie solară cu capacitatea de 19,8 MW (inclusiv amenajarea terenului și probe și teste tehnologice)” (proiectare, furnizare și execuție).

Vloarea totală estimată a proiectului este de circa 80 de milioane de lei, iar compania așteaptă oferte de la firmele interesate până la data de 9 aprilie. Centrala fotovoltaică trebuie terminată și pusă în funcțiune până la finalul acestui an.

Producția estimată de energie electrică este de circa 30.700 MWh anual, adică undeva la peste 614.000 MWh în 20 de ani de funcționare a instalației. Compaia va evita astfel emisii de gaze cu efect de seră în cuantum de aproape 19.000 echivalent tone CO2 pe an.

Un prim criteriu de calificare la licitație este ca ofertantul (individual sau consorțiu) să fi avut o cifră medie de afacaeri de 40 de milioane de lei în ultimii trei ani – se iau în calcul 2020, 2021 și 2022. De asemenea, ofertantul trebuie să facă dovada că a instalat cel puțin 5 MW în fotovoltaic, dar pe sol, nu pe acoperișuri.

Silcotub precizează că va acoda un avans de 20% din valoarea contractului.

Producătorul de țevi fără sudură cu diametre mici Silcotub, una dintre cele mai importante companii industriale din România, controlată de gigantul multinațional Tenaris, are aprobat deja PUZ-ul pentru proiectul de parc fotovoltaic de către autoritatea locală. Capacitatea fotovoltaică ar urma să fie amplasată pe un teren de 25 de hectare.

Silcotub operează fabrica de țevi din Zalău, oțelăria din Călărași, fabrica de prăjini de pompare din Câmpina, centre de servicii în Ploiești și Cluj-Napoca și un centru de colectare a fierului vechi în Popești Leordeni. În 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de patru miliarde de lei, un profit net de 442 de milioane de lei și aproape 1.800 de angajați, potrivit datelor Termene.ro.

sursă foto: FreeVolt Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *