Shell va plăti aproape două miliarde de dolari impozite extraordinare în UE şi Marea Britanie

Compania petrolieră Shell a anunţat vineri că va plăti circa două miliarde de dolari (aproximativ 1,9 miliarde de euro) impozite extraordinare în Uniunea Europeană şi Marea Britanie, aferente anului 2022, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Acestea corespund modificărilor introduse în UE şi Marea Britanie, începând din septembrie, pentru impozitarea câştigurilor extraordinare pe care companiile de petrol şi gaze le-au obţinut graţie preţurilor ridicate la materiile prime, la nivel global.

Aceste două miliarde de dolari se vor adăuga celor 360 de milioane de dolari taxe neaşteptate, pe care compania le-a anunţat deja investitorilor, au precizat reprezentanţii Shell.

Prin această decizie, compania petrolieră va plăti impozite în Marea Britanie pentru prima dată în ultimii cinci ani, când a beneficiat de returnarea impozitelor datorită investiţiilor realizate în Marea Nordului.

Shell, care va prezenta rezultatele anuale luna viitoare, a informat, de asemenea, că se aşteaptă ca vânzările în sectorul produselor chimice să fi fost „semnificativ mai reduse” în ultimele trei luni din 2022, comparativ cu trimestrul anterior.

Totodată, a semnalat că producţia de gaze naturale lichefiate în trimestrul menţionat a fost afectată de întreruperi importante în două centre din Australia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *