Shell va instala 80 de „benzinării electrice” pe autostrăzile europene

Grupul petrolier Royal Dutch Shell a încheiat un parteneriat cu producătorii auto BMW, Daimler, Ford Motor şi Volkswagen pentru a instala staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice pe autostrăzile europene, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Cele patru firme deţin participaţii egale în societatea mixtă denumită Ionity, menită să încurajeze consumatorii să renunţe la maşinile cu motoare convenţionale în favoarea vehiculelor cu motoare electrice. Luni, Shell a semnat un acord cu Ionity prin care va instala în 2019 aproximativ 80 staţii de reîncărcare în Belgia, Marea Britanie, Franţa, Olanda, Austria, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia şi Slovenia. Alte 20 de staţii vor fi adăugate în Germania.

Companiile energetice Engie (Franţa) şi E.ON (Germania), precum şi firme mai mici, cum ar fi ChargePoint din SUA, construiesc în Europa reţele de reîncărcare a vehiculelor electrice, dar Shell susţine că tehnologia Ionity oferă şoferilor de maşini electrice posibilitatea de a parcurge distanţe mai lungi.

Shell estimează o creştere a flotei globale de vehicule electrice de la aproximativ 1% din întreagă flotă auto în prezent la 10% până în 2025.

Numărul punctelor de reîncărcare a vehiculelor electrice în Europe aproape s-a triplat din 2014 în 2017, ajungând la circa 120.000, arată datele EAFO (Observatorul European de Combustibili Alternativi).

Luna aceasta, BMW, Daimler, Ford Motor şi Volkswagen au anunţat că reţeaua lor comună europeană de reîncărcare a vehiculelor electrice va deschide anul acesta în Germania, Austria şi Norvegia 20 din cele 400 de staţii de reîncărcare planificate.

Primele 20 de staţii de reîncărcare vor fi situate la distanţe de 120 de kilometri, pe şoselele importante, şi fiecare staţie va avea multiple alimentatoare.

În 2018, BMW, Daimler, Ford şi Volkswagen (împreună cu brandurile Audi şi Porsche) vor să inaugureze peste 100 de staţii în Europa şi până în 2020 să ajungă la o reţea de 400 de staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice.

Ionity, condusă de Michael Hajesch, va avea sediul la Munchen şi va lucra în parteneriat cu Tank & Rast, Circle K şi OMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *