Serbia a demarat lucrările pregătitoare la gazoductul TurkStream

Serbia a demarat lucrările pregătitoare pentru a construi secţiunea din Serbia a gazoductului TurkStream iar autorizaţiile de construcţie vor fi eliberate până la finele acestei luni, a declarat luni prim-ministrul Serbiei, Ana Brnabic, informează Tanjug, citată de Agerpres.

Viitoarea conductă cu o lungime de 403 de kilometri ar urma să se întindă de la graniţa Serbiei cu Bulgaria până la graniţa cu Ungaria.

„Am demarat deja lucrările pregătitoare astfel încât autorizaţiile de construcţie pentru primele două tronsoane să fie eliberate până la finele lunii”, a declarat premierul Brnabic cu ocazia unei şedinţe comune a Guvernelor Serbiei şi Ungariei care a avut loc în oraşul Subotica, nordul Serbiei. Brnabic a adăugat că după emiterea autorizaţiilor vor începe oficial şi lucrările de construcţie.

Conducta TurkStream, construită în prezent între Rusia şi Turcia via Marea Neagră, face parte din eforturile Rusiei de a ocoli Ucraina în livrările sale de gaze naturale spre Europa. Prima linie a conductei TurkStream, cu o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi pe an, va aproviziona piaţa locală din Turcia. Cea de-a doua linie, cu o capacitate similară, ar urma să fie destinată aprovizionării clienţilor din Europa de Sud-Est.

Grupul rus Gazprom trebuie să aleagă una din cele două posibile rute pentru cea de-a doua linie a TurkStream: prin Bulgaria sau Grecia. Până acum, gigantul rus nu a anunţat în mod oficial dacă a selectat vreuna dintre cele două rute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *