Șeful VW cere un preț mai mic la energie pentru ca Europa să rămână competitivă: 7 cenți/kWh

Electricitatea ar trebui să fie disponibilă pentru sectorul industrial la mai puţin de 0,07 euro (0,0756 dolari) per kilowatt/oră (kWh) pentru ca Europa să rămână competitivă, a afirmat miercuri directorul general al Volkswagen, Oliver Blume, într-un interviu acordat revistei Manager Magazin, transmite Reuters citată de Agerpres.

„Dar aceasta este, la urma urmei, responsabilitatea politicii”, a declarat Blume.

Preţul mediu al electricităţii pentru gospodăriile din Germania la începutul acestui an este de 0,48 euro per kilowatt/oră conform asociaţiei BDEW, scăzând la 0,13 euro per kilowatt/oră pentru firmele mici şi mijlocii din industrie.

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a propus, în contextul extinderii energiei regenerabile, un tarif la electricitate pentru sectorul industrial care să menţină Europa atractivă ca ca spaţiu de investiţii, în contrast cu SUA şi China, însă detaliile nu au fost publicate.

În mod repetat, Volkswagen a cerut subvenţii şi preţuri mai competitive în Europa.

Şi Thomas Schaefer, directorul general al brandului Volkswagen, avertiza recent că investiţiile în proiectele industriale din Germania şi UE, cum ar fi fabricile de celule de baterii pentru vehiculele electrice, vor fi nefezabile dacă autorităţile din regiune nu reuşesc să ţină sub control preţul ridicat al energiei pe termen lung.

„Dacă nu reuşim să gestionăm, rapid şi fiabil, o reducere a preţurilor la energie în Germania şi în Europa, investiţiile în industriile mari consumatoare de energie sau în noi fabrici de celule de baterii vor fi practic nefezabile şi investitorii se vor orienta spre alte destinaţii”, a scris Thomas Schaefer, într-un mesaj pe LinkedIn.

Programele UE nu se concentrează suficient „pe accelerarea pe termen scurt, şi pe extinderea producţiei industriale”, a avertizat Schaefer, criticând ceea ce el a numit „reglementările demodate şi birocratice privind ajutorul de stat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *