Șeful Romgaz, despre preluarea unei participaţii din proiectul Neptun Deep:Discuţiile sunt puse în ‘hold’până anul viitor

Directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, a declarat miercuri că discuţiile referitoare la preluarea de către Romgaz a unei cote de participare din proiectul Neptun Deep „nu sunt încheiate, vor continua, dar sunt puse în ‘hold’ până anul viitor”, scrie Agerpres.

„Din cauza pandemiei şi a problemelor pe care unii dintre operatori le-au întâlnit în legătură cu legea offshore, discuţiile nu sunt încheiate, vor continua, dar sunt puse în ‘hold’ până anul viitor”, a explicat Volintiru.

În noiembrie 2019, Adrian Volintiru declara pentru AGERPRES că Romgaz analizează posibilitatea de a prelua o participaţie de 15-20% din proiectul Neptun din Marea Neagră, după ce consultantul care se ocupa de exitul Exxon din România a contactat producătorul român de gaze pentru începerea negocierilor.

La începutul acestui an, premierul României, Ludovic Orban, a spus că Romgaz ar fi interesat să se alăture consorţiului format din OMV Petrom şi o a treia companie pentru a dezvolta proiectul offshore Neptun. Ludovic Orban a adăugat că grupul rus Lukoil a solicitat informaţii cu privire la această vânzare.

„În cazul în care Exxon va decide să vândă, vrem un partener serios, care să fie din zona parteneriatelor noastre: UE, NATO. Sigur că nu putem hotărî noi în locul Exxon cui vinde participaţia”, declara la Digi 24, Ludovic Orban, adăugând însă că „există şi alte oferte”.

O eventuală vânzare a participaţiei deţinute de Exxon Mobil la proiectul offshore Neptun, pentru care este nevoie de aprobarea Guvernului României, ar aduce mai aproape grupul american de obiectivul său de a strânge 15 miliarde dolari din vânzarea de active până în 2021.

În luna noiembrie a anului trecut, surse din apropierea acestui dosar au declarat pentru Reuters că participaţia de 50% pe care o deţine Exxon Mobil la proiectul offshore Neptun Deep ar avea o valoare de aproximativ 250 milioane de dolari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *