Şeful OMV spune că proiectul Neptun este mai important ca niciodată pentru Petrom

Rainer Seele, care la finele lunii august va pleca din postul de director general al OMV, crede că este sarcina succesorului său să facă comentarii cu privire la subiectele strategice dar a ţinut miercuri să sublinieze că proiectul Neptun din Marea Neagră „este mai important ca niciodată” pentru perspectivele viitoare ale Petrom, transmite agenţia APA.

Grupul austriac OMV, prin subsidiara OMV Petrom, şi ExxonMobil sunt parteneri egali în proiectul de explorare a zăcământului de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, estimat la 42 – 84 de miliarde de metri cubi de gaze. Zăcământul a fost descoperit în 2012, însă dezvoltarea sa a fost amânată de mai multe ori, după ce România a implementat modificări legislative considerate nefavorabile de către dezvoltatori.

„OMV va face tot ceea ce stă în puterea sa pentru a se asigura că acest proiect este unul de succes”, a spus miercuri Rainer Seele, adăugând însă că şi Guvernul României trebuie să asigure cadrul necesar pentru această investiţie. Cu privire la acest aspect, Rainer Seele a spus că este optimist şi că vede că există conştientizarea necesară.

Pe ansamblu, cu o lună înaintea de plecarea din fruntea OMV, Rainer Seele se declară mândru că după mandatul său de şase ani numele şi imaginea grupului OMV „sună mult mai internaţional”.

Autorităţile române au promis să modifice legislaţia offshore cu o nouă propunere. Cu toate acestea, actul normativ de modificare a Legii offshore, care ar debloca investiţiile pentru extracţia gazelor din Marea Neagră, nu a fost introdus în planul anual de lucru al Guvernului.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Economiei deţine 20,64%, Fondul Proprietatea – 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *