Şeful ANRE va fi numit de preşedintele ţării

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va fi condusă de un preşedinte şi un vicepreşedinte, care nu vor mai fi însă numiţi prin decizie a premierului, ci de către şeful statului, la propunerea primului ministru, conform unui proiect de lege iniţiat de Ministerul Economiei, prezentat de Mediafax.

Mandatul preşedintelui şi vicepreşedintelui ANRE va fi extins cu un an, la 6 ani, putând fi reînnoit o singură dată, conform documentului. În prezent, preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii sunt numiţi de premier.

Potrivit proiectului, finanţarea cheltuielilor curente şi de capital vor fi asigurate integral din venituri proprii, iar bugetul se va stabili anual şi va fi avizat de Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.

Documentul prevede, în acord cu recomandările CE, ca salarizarea personalului ANRE să se realizeze similar personalului din Consiliul Concurenţei, conform prevederilor Legii cadru 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Modificările sunt argumentate în proiect prin faptul că astfel va fi asigurat un statut clar de independenţă şi autonomie în acord cu prevederile europene.

Citeşte mai mult pe Mediafax

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *