Șeful ANRE a avut o întâlnire cu reprezentanții gigantului norvegian Equinor

George Niculescu a avut o întâlnire cu reprezentanții companiei energetice norvegiene Equinor, cărora le-a prezentat “avantajele geopolitice, economice și strategice pe care le are România și portul Constanța”, în contextul în care România pregătește eolienele offshore.

Iată ce a scris Niculescu pe facebook:

“Ultima întâlnire de lucru pe care am avut-o în New York a fost la compania Equinor, una dintre cele mai mari companii din domeniul energiei din lume. Equinor a apărut relativ recent, din fuziunea a trei mari companii norvegiene deținute majoritar de stat care aveau activitate în domeniul țițeiului, a gazelor naturale, a petrochimiei și a energiei electrice. În ultimul deceniu, compania și-a diversificat producția și a început să investească masiv în producția de energie din surse regenerabile, în special în zona de offshore wind.

 

Compania investește deja miliarde de dolari pe piața europeană, americană și asiatică. Investițiile sunt în cele mai diverse zone ale planetei: Norvegia, Azerbaidjan, Ucraina, Polonia, SUA. În SUA compania a investit masiv în proiecte în California, Massachusetts, New York. Oriunde ajunge, compania face investiții uriașe. De exemplu, în New York investește aproximativ 500 de milioane de dolari doar într-un terminal portuar închiriat, pentru a își asigura partea de operațiuni logistice a investițiilor viitoare.

 

Cu ei am discutat despre oportunitățile de a investi în România și le-am prezentat avantajele geopolitice, economice și strategice pe care le are România și portul Constanța, în contextul discuțiilor privind stadiul actual al draftului legii offshore wind dar și etapele pe care le mai avem de parcurs. Nu a fost o întâlnire diplomatică ci cu adevărat o întâlnire de lucru unde lucrurile s-au spus direct, fără ocolișuri. Tocmai de aceea, m-a bucurat să aud și de la ei că au încredere în parcursul României și că avem, ca națiune, toate ingredientele să transformăm avantajele și oportunitățile într-un real success”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *