Sectorul energetic al UE este bine pregătit şi este gata să contribuie la redresarea economică – Comisia Europeană

Miniştrii energiei din Uniunea Europeană au discutat, miercuri, împreună cu comisarul pentru Energie, Kadri Simson, despre gradul de pregătire a sectorului energetic ca răspuns la criza COVID-19 şi au concluzionat că sistemul energetic european este rezistent şi că, în prezent, nu există niciun risc de întrerupere a aprovizionării, informează un comunicat de presă al Comisiei Europene, citat de Agerpres.

„Această urgenţă fără precedent a pus sistemul nostru energetic la încercare. Sunt mândră să afirm că şi-a dovedit rezistenţa şi că nu a avut loc nicio întrerupere a aprovizionării cu energie. Doresc să le mulţumesc statelor membre, companiilor energetice europene şi operatorilor de reţele din Europa.(…) Trebuie să profităm de această ocazie pentru a accelera progresele în direcţia obiectivului de neutralitate climatică. Pactul verde va fi elementul central al acestui plan, iar energia va juca un rol important în acest sens”, a declarat comisarul Kadri Simson.

În cadrul videoconferinţei a fost exprimat sprijinul puternic faţă de Pactul verde european ca pilon esenţial al strategiei de redresare a UE. Comisia a fost invitată să îşi menţină nivelul ridicat de ambiţie şi să pună în aplicare iniţiativele planificate în agenda sa, precum strategia de integrare inteligentă a sectorului energetic, valul de renovări şi strategia privind energia offshore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *