Se schimbă toate facturile de energie electrică. Va fi un singur tip de factură pentru toți cei 9 milioane de clienți casnici, cum arată

Facturile de energie electrică ce vor fi emise de furnizori către toți clienții casnici din România, începând cu 1 aprilie,  vor respecta un format unic, la nivel național.

Noul regulament de furnizare a energiei electrice, care a intrat deja în vigoare, fiind publicat în Monitorul Oficial în 6 februarie, instituie pentru toți furnizorii clienților casnici, indiferent de tipul de contract, obligația de a emite factura pe același tip de format. Obligația va intra în vigoare începând cu 1 aprilie, iar toate facturile vor fi emise pe formatul celei de serviciu universal, practic tipul vechi de factură dinainte de liberalizarea pieței de energie electrică.

ANRE a luat această decizie în contextul în care anul trecut au existat mai multe inițiative, inclusiv o lege, prin care s-a solicitat simplificarea facturilor, pe motivul că “un consumatpr mediu” (exprimare chiar din lege) ar trebui să înțeleagă exact ce scrie în factură.

În România sunt circa 9 milioane de consumatori casnici de energie electrică. Toate facturile care vor fi emise pentru consumul de după 1 aprilie vor arăta la fel.

Iată formatul viitoarelor facturi de energie electrică

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *