Se reziliază primul contract între Hidroelectrica şi un trader privat

Primul contract încheiat de Hidroelectrica cu un trader privat este reziliat de administratorul juridic al Hidroelectrica, Euro Insol.

Hidroelectrica urma să rezilieze contractul de furnizare de energie cu firma EuroPec, potrivit lui Remus Borza, avocat şi managing partner la EuroInsol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, citat de economica.net

Contractul va fi reziliat pentru că EuroPec are datorii către Hidroelectrica de 37 de milioane de lei, reperezentând energie electrică achiziţionată de la Hidroelectrica, dar neplătită.

Contractul de furnizare de energie cu EuroPec urma să fie anulat azi la ora 14.00, iar livrarea de energie către această companie va fi oprită miercuri la ora 00.00

Potrivit unui raport al Fondului Proprietatea referitor la activitatea pe 2011 a Hidroelectrica, EuroPec era pe lista furnizorilor privaţi cu care Hidroelectrica avea contracte bilaterale. Hidroelectrica a livrat anul trecut către EuroPec 320.876 MWh, o cantitate mică raportată la ce livrează către alţii (2,15 milioane MWh către Energy Holding sau 1,57 milioane MWh către Alpiq RomEnergie, de exemplu).

Preţul energiei furnizate către Europec a fost de circa 140 de lei MWh, cu mult mai mici decât preţurile de pe piaţa spot (piaţa pentru ziua următoare) sau decât preţurile de pe piaţa contractelor bilaterale, ambele găzduite de platforma OPCOM, bursa de energie de la Bucureşti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *