Se pregăteşte România de un boom petrolier?

România va înregistra un boom în sectorul petrolier în anii următori, spune Florin Ciocănelea, directorul executiv al Grup Servicii Petroliere. El precizează că Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale are finalizate mai multe contracte de concesiune care sunt în diverse stadii de aprobare.

„Sa zicem ca spre sfarsitul anului vor apărea circa 40 de noi concesiuni cu 40 de companii petroliere. Nu stiu cifra exacta. Vor fi 30 sau 40 care vor trebui să înceapă urgent să facă operaţiuni petroliere în România. Ceea ce înseamnă achizitii de studii seismice, foraje, alte investitii în caz ca vor descoperi rezerve petroliere. S-ar putea ca pentru Romania în următorii ani care nu se arată deloc frumoşi, să fie o şansă de investiţie şi nu cât de investitie cât de dinamizare pe orizontală”, a spus  Florin Ciocănelea, director executiv Grup Servicii Petroliere, la postul TV The Money Channel.
În 2011, ANRM nu a organizat nicio licitaţie pentru obţinerea licenţei de explorare şi exploatare a perimetrelor de petrol şi gaze: ultima a avut loc în vara anului trecut când au fost scoase la licitaţie 20 de perimetre petroliere situate în Vest, Dobrogea şi în Marea Neagra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *