Se lansează serviciul cashback în benzinăriile Rompetrol

 Mastercard, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, lansează serviciul cashback (eliberare de numerar la comerciant) în benzinăriile Rompetrol, prin POS-urile băncii, prin care consumatorii pot solicita retragerea de numerar, în limita a 200 de lei, se arată într-un comunicat comun al companiilor remis agenției Agerpres.

„Majoritatea românilor folosesc cardurile şi instrumentele de plată Mastercard pentru a plăti online sau în locaţiile fizice. Cu toate acestea, uneori este nevoie să retragem numerar pentru anumite tranzacţii, cu precădere pentru cele care au loc în mediul rural, acolo unde o bună parte dintre comercianţi nu acceptă plata cu cardul, dar şi pentru alte tranzacţii, situaţie în care este necesar un drum în plus până la bancomat. Din păcate însă, în satele şi comunele din România, reţeaua de bancomate este mai puţin dezvoltată, aşadar, în astfel de cazuri, retragerea de numerar se poate dovedi a fi o operaţiune destul de dificilă. Mastercard a salutat promulgarea legii cashback, în special a variantei iniţiale, cu pragul de 10.000 euro cifră de afaceri pentru comercianţi, şi ne bucurăm că, odată cu lansarea acestui serviciu, aducem în atenţia consumatorilor beneficiile plăţilor digitale, în timp ce contribuim la extinderea reţelei de ATM-uri la nivel naţional”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România şi Croaţia.

Iniţiativa reprezintă o continuare a demersurilor Mastercard de promovare a plăţilor electronice, fără a limita accesul la numerar.

Cu ajutorul acestui serviciu, consumatorii care achiziţionează carburant, bunuri sau servicii în staţiile Rompetrol, prin intermediul unui card Mastercard emis în România sau al portofelelor digitale care au înrolat un card Mastercard emis în România, la terminalul POS Raiffeisen Bank, pot solicita retragerea de numerar, în limita a 200 de lei.

„În prezent, comercianţii au nevoie de servicii integrate, care să acopere atât o gamă variată de modalităţi de plată, cât şi modalităţi de a oferi valoare adăugată clienţilor. Prin serviciul cashback (eliberare de numerar de la comerciant), lansat împreună cu Rompetrol, un client poate solicita în avans numerar în limita a 200 de lei, atunci când face cumpărături în benzinăriile Rompetrol şi plăteşte prin card, la POS Raiffeisen Bank. Raiffeisen Bank şi Rompetrol nu percep niciun comision pentru operaţiunile de eliberare de numerar realizate în staţiile Rompetrol. Se poate solicita cashback doar atunci când se face plata prin card pentru achiziţia de carburant sau a unui bun sau serviciu oferit în magazinul şi restaurantul Hei. Încurajăm clienţii să utilizeze mijloace electronice de plată, însă sunt situaţii când este necesar să dispui de mici sume în numerar. De aceea, serviciul CashBack prin POS Raiffeisen este la îndemâna oricui, simplu şi rapid. În plus, pentru numerarul solicitat beneficiezi de comision 0”, a declarat Vladimir Kalinov, Vicepreşedinte Retail, Raiffeisen Bank.

Rompetrol este primul jucător din domeniul oil & gas şi una dintre primele companii non-bancare din România care lansează la nivel naţional serviciul de retragere numerar, prin toate cele 163 de staţii.

„Căutăm în permanenţă să dezvoltăm şi să implementăm soluţii inovatoare, care să le ofere clienţilor un beneficiu imediat şi să contribuie la îmbunătăţirea experienţei acestora în staţiile noastre. Astfel, prin implementarea serviciului cashback, le oferim clienţilor posibilitatea de a folosi terminalele de plată şi pentru retragerea de numerar de pe cardurile bancare, o dată cu achiziţia de bunuri şi/sau servicii din staţii. Noua facilitate le permite acestora să economisească timp şi carburant, iar serviciul este disponibil la orice oră, fără a fi perceput niciun cost/comision”, a declarat Zhanibek Nugertayev, Director General al Rompetrol Downstream.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *