Se lansează Electric Up 2: sprijin pentru IMM-uri și domeniul HORECA pentru instalarea de panouri fotovoltaice și stații pentru vehicule electrice

Ministerul Energiei anunță lansarea celei de-a doua ediții a progranului Electric UP

“În vederea pregătirii unui nou ciclu de finanțare al Programului «ELECTRIC UP», Ministerul Energiei a elaborat și pus în consultare publică proiectul de act normativ pentru modificarea Ordonanței de urgență nr.159/2020 privind finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi domeniului HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp şi 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul energetic naţional, precum şi a staţiilor de reîncărcare de minimum 22kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 12/2022”, arată Ministerul Energiei într-un comunicat de presă.

Prin Programul “ELECTRIC UP 2“ se acordă un ajutor de minimis beneficiarilor în sumă maximă de 150.000 euro /beneficiar, reprezentând maxim 75 % din valoarea cheltuielilor eligibile, restul de 25% reprezentând confinanțare din surse proprii ale beneficiarului.

„Încă de la preluarea mandatului am vorbit despre energie verde, despre susținerea mediului privat, despre investiții care crează locuri de muncă și dezvoltare. Acest act normativ se înscrie în această misiune asumată. Mai mult, prin acest demers venim în sprijinul unor sectoare cu dinamică mare, întreprinderile mici și mijlocii și domeniul HORECA.

Scopul Programului de finanțare «ELECTRIC UP» este de susținere a mediului de afaceri prin finanțarea proiectelor de investiții în dezvoltarea capacităților de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu scopul asigurării consumului propriu, dezvoltarea infrastructurii de transport pentru vehicule electrice și creșterea numărului de autovehicule electrice şi electrice hibrid plug-in înmatriculate, precum și dezvoltarea consumului de energie termică produsă din surse de energie regenerabilă”, a spus Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Proiectul de act normativ poate fi consultat AICI

 

 

1 Comment

  1. Super, montatorii de termopane, spălătoriile auto și alte mici afaceri care nu au nici o legătură cu HORECA, abia așteaptă noua sesiune de stații inutile montate pe banii fraierilor.
    Unde este nevoie de stații de încărcare să facă mediul privat; unde nu încarcă nici dracu și multe din stații nici măcar nu sunt accesibile publicului, e pentru stat.
    Dintre toate programele proaste și inutile din România Electric UP este în top.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *