Se lansează Alt.Real, primul marketplace din domeniul energiei verzi

Astăzi se lansează Alt.Real, primul magazin online integrat de sisteme fotovoltaice din România care aduce împreună clienți casnici, companii, consultanți, instituții financiare și furnizori de servicii de instalare pentru panourile fotovoltaice, potrivit unui comunicat de presă.

Altreal.ro este un marketplace de tip one-stop shop pentru soluții fotovoltaice personalizate. Oricine dorește să devină prosumator, fie că este companie sau consumator casnic, găsește pe platformă informații despre tipul de sisteme fotovoltaice de care are nevoie, primește consultanță pentru accesarea fondurilor necesare investiției, are acces la o listă lungă de furnizori de servicii verificați și primește asistență până la finalizarea instalării, spune comunicatul.

“Alt.Real contribuie și la formarea celei mai mari comunități de prosumatori din România care să promoveze un trai sustenabil. În prezent, altreal.ro deservește regiunea de sud a României și urmează să se extindă la nivel național, de la începutul lunii august”, arată comunicatul.

Idee românească, șlefuită în Amsterdam, finanțată cu bani din Dubai

Start-up-ul Alt.Real a fost fondat în noiembrie 2022 de către Lucian Toader și Michel Cojocaru, doi ingineri software, cercetători și antreprenori. Recent, li s-a alăturat și Gabriel Mutulete, expert în administrație publică cu studii absolvite la Bruxelles.

Lucian Toader este inginer software, cercetător și antreprenor. Și-a început cariera la IBM, apoi a preferat să meargă în Amsterdam să studieze un Master în Sisteme Distribuite. A deținut funcții de conducere în companii de IT și a colaborat cu mai mulți cercetători din domeniu pentru publicarea de lucrări științifice în reviste de profil. Acolo l-a întâlnit pe Michel, tot inginer IT cu peste 10 ani de experiență, specializat acum pe softuri pentru vehicule electrice. Viziunea comună despre viitorul energiei regenerabile în România i-a ajutat să creeze povestea Alt.Real.

“Scopul inițial al proiectului Alt.Real este să producă o sinergie între tehnologie și natură. Este și să aducă o fundație de încredere pe piață energiei regenerabile, începând cu segmentul de prosumator – 0 – 400 kWp. Prin Alt.Real, ne propunem să  oferim un mediu imparțial și echilibrat, în care companiile se remarcă prin calitatea serviciilor și prin diversitatea lor. Ne propunem să fim o voce atât pentru comunitatea în creștere de prosumatori, cât și pentru mediul de afaceri din domeniul energiei regenerabile din România.”, spune Lucian Toader, cofondator Alt.Real.

Printre cei mai importanți investitori se numără Cosmin și Ingrid Manea, fondatori ai InstaShop Dubai, un marketplace prezent în 10 țări, care a fost vândut către compania Delivery Hero pentru 360 de milioane de dolari. Acum cei doi sunt business angels pentru start-up-uri axate pe sustenabilitate.

“Principalele beneficii ale altreal.ro pentru consumatori sunt: servicii de încredere și finalizate la timp (în marketplace sunt selectați doar furnizorii de sisteme fotovoltaice care au produse și servicii de calitate), utilizarea eficientă a timpului și a banilor pentru că viitorii prosumatori găsesc într-un singur loc toate informațiile și serviciile de care au nevoie pentru a face mai rapid trecerea la energia verde, diversitate a furnizorilor și servicii personalizate – fiecare client casnic sau companie găsește furnizorul potrivit nevoilor sale și opțiuni de finanțare avantajoase. Alt.Real se asigură practic că fiecare client are parte de o tranziție la energia verde făcută la cele mai înalte standard”, arată comunicatul.

“Prin intermediul BCR, partenerul principal de finanțare pentru Alt.Real, clienții care doresc să acceseze opțiuni de finanțare avantajoase pot beneficia de această oportunitate. Integrând soluțiile verzi de creditare BCR în platforma altreal.ro, colaborarea cu BCR aduce beneficii atât clienților, cât și partenerilor de instalare. Utilizatorii aplicației de banking George vor avea, de asemenea, acces la oferte și beneficii speciale”, mai spune compania.

“Pentru firmele partenere altreal.ro oferă o gamă largă de beneficii: este un mediu unde firmele care oferă servicii de calitate sunt promovate, este un mod de a evita un monopol al pieței de la noi din țară, prin care firmele mici sunt eliminate, în timp ce contractele sunt înghițite de firme mai mari,  este un mediu unde companiile pot coopera pentru a implementa împreună proiecte mai ample sau pentru a achiziționa echipamente la prețuri mai avantajoase, proiectele de pe site sunt complet validate, cu toate informațiile tehnice disponibile, gata de ofertat direct din platformă”, se mai arată în comunicat.

În România, sunt în prezent peste 55.000 de prosumatori, care au investit sute de milioane de euro în sisteme fotovoltaice. Împreună, capacitatea instalată în micile centrale fotovoltaice depășește 630 MW. Cei mai mulți prosumatori sunt în regiunea sud-est, care beneficiază de cele mai multe avantaje din punct de vedere meteo.

 

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *