Se amână listarea Hidroelectrica? Compania a scos din nou la licitaţie contractul pentru selecţia consultantului

Hidroelectrica a scos la licitaţie, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul pentru selectarea consultantului necesar listării la bursă, pentru a doua oară, după ce toţi ofertanţii de la prima încercare au fost descalificaţi.

“Achiziția de servicii de consultanță pentru piața de capital de tip ’Equity Adviser’ care vor fi utilizate pentru pregatirea si asistenta in desfasurarea IPO S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A” este denumirea contractului publicat pe platformă în data de 3 martie.

Valoarea estimată a contractului este de 1.752.500 de euro – le fel ca în anunţul precedent, iar criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ. Componenta financiară reprezintă doar 40% la sută din punctaj, iar experienţa şi oferta tehnică fiecare câte 30%.

Compania aşteaptă oferte din partea firmelor de consultanţă  interesate până la data de 6 aprilie, iar cei interesaţi trebuie să-şi menţină ofertele până la data de 6 august 2020. Perioada de derulare a contractului este de 18 luni, deci  în teorie este posibil ca listarea companiei la Bursă, prevăzută pentru acest an, să se întârzie până anul viitor.

Este pentru a doua oară când compania lansează acest anunţ. Pentru prima selecţie s-au înscris Lazard, STJ şi Deloitte, dar niciuna nu a respectat toate cerinţele Hidroelectrica, aşa că licitaţia a fost reluată. Atunci, data limită de depunere a ofertelor a fost 10 februarie, acum este 6 aprilie, aşa că procedura a fost întrziată cu două luni.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică al ţării şi cea mai profitabilă companie controlată de statul român, a avut afaceri de 3,3 miliarde de lei şi un profit de 1,3 miliarde de lei în primele nouă luni ale anului trecut. Compania este în proces de listare la Bursa de Valori Bucureşti a 10% din acţiuni. Potrivit ultimelor declaraţii ale ministrului Economiei, Virgil Popescu, actuala putere şi-ar dori ca listarea să aibă loc în acest an, iar de proces ar fi interesată şi BERD, care ar dori să cumpere până la 5% din acţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *