Scumpire semnificativă a carburanților azi, a doua în doar două zile

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit și azi benzina și motorina vândute în stațiile proprii, la doar o zi distanță de la precedenta majorare de preț.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 1 august 2023 un preț al benzinei standard de 6,93 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 6,92 lei/litrul.

Așadar, față de ziua anterioară, Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit benzina și motorina cu șapte bani pe littru. Asta după ce ieri compania petrolieră majorase prețurile cu cinci bani pe litru. Este a cincea majorare de preț consecutivă care a avut loc în doar o săptămână după ce, timp de aproape o lună, prețurile au rămas nemodificate.

Cumulat, scumpirile sunt de 25 de bani pe litru în ultimele opt zile, moment de la care au reînceput creșterile de prețuri.

Majorările de preț se datorează în special creșterii cotațiilor la produsele petroliere în zona noastră – creșteri de 140-150 de dolari pe tonă în luna iulie, dar și a unei ușoare creșteri a consumului în acest sezon, asta în condițiile în care, până curând, două dintre cele trei rafinării din România, Petromidia și PetrObrazi nu funcționau la capacitate maximă. Mai multe explicații în ACEST TEXT.

La momentul redactării acestei știri, cotația țițeiului Brent, de referință pentru piața europeană era de 85,1 dolari pe baril, în timp ce benchmark-ul american WTI se tranzacționa la 81,5 dolari, niveluri în ușoară stagnare.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *