Școala furnizorilor de energie: peste 800 de cursanți la AFEER Academy

Înființată la mijlocul anului 2019, AFEER Academy, școala furnizorilor de energie electrică și gaze naturale, a înregistrat primul curs pe 14 octombrie 2019. De atunci și până în prezent s-au organizat 40 de cursuri, la toate nivelurile de specializare, la care au participat peste 800 de cursanți, arată AFEER într-un comunicat.

Asociația Furnizorilor de Energie din România, prin AFEER Academy a continuat să organizeze cursuri de specializare, online, chiar și în perioada în care pandemia de COVID 19 a afectat activitatea multor instituții, companii, școli.

”Suntem mândri și încântați că inițiativa noastră se dovedește un real succes”, a declarat Ion Lungu, președintele AFEER. ”O provocare nouă pentru piața din România o reprezintă lipsa, din ce în ce mai acută, a forței de muncă, în special a celei calificate și înalt calificate. Asociația Furnizorilor de Energie din România a venit, astfel, în întâmpinarea nevoilor pieței și participanților la piața energiei prin AFEER Academy.

Cursurile se adresează tuturor celor ce activează în domeniu, dar și celor ce doresc să acumuleze mai multe cunoștințe legate de sectorul energiei electrice și gazelor naturale, precum consumatorii casnici și industriali. De aceea avem cinci tipuri de cursuri, de la cele informative și de bază, la cele avansate – intermediare, de specializare și ultraspecializare”, a precizat Lungu.

Chiar dacă a fost marcat de pandemia de coronavirus, ce a influențat negativ cea mai mare parte a activităților în întreaga lume, pentru AFEER Academy 2020 a fost un an de creștere: pe 3 martie 2020 a fost înregistrat cursantul cu numărul 100, iar pe 16 decembrie 2020 a fost înregistrat cel cu numărul 500.

”Deși anul trecut a fost unul atipic, în care pandemia de coronavirus ne-a ținut departe de cursurile organizate în clasă, am reușit să ne reinventăm și, astfel, începând din luna august, am început să organizăm cursuri online și să diversificăm programa. Trebuie să menționez că dezvoltarea în online ne-a permis accesul la specialiști internaționali, pe care ne-ar fi fost greu să-i aducem la cursuri organizate în mod clasic”, a declarat Laurențiu Urluescu, membru în Comitetul Director al AFEER și inițiatorul AFEER Academy.

”În luna octombrie a anului trecut am avut primul curs dedicat pieței gazelor naturale, iar în decembrie ne-am prezentat cu două noutăți: primul curs de ultraspecializare și primul seminar cu traducere simultană. Anul acesta am demarat cursurile privind activitatea de vânzări, iar, în aprilie, venim cu încă o noutate: primul curs dedicat activității de distribuție a energiei electrice. Astfel, până la sfârșitul lunii aprilie, vom avea un număr de peste 800 participanți la cursurile noastre”, a mai spus Urluescu.

Cursurile AFEER Academy se adresează atât membrilor AFEER, precum și altor companii din sectorul energetic, consumatorilor industriali, care doresc perfecționarea propriilor angajați, dar și persoanelor fizice – consumatori casnici sau persoane private – ce doresc o certificare a cunoștințelor despre piața de energie electrică.

În urma participării la AFEER Academy, dar și a examenelor, cursanții vor obține diplome ce le vor certifica obținerea unor competențe.

Asociația Furnizorilor de Energie din România este „vocea” furnizorilor de energie electrică și gaze naturale și un partener de dialog de încredere pentru autorități și nu numai. AFEER este o organizație profesională, non-profit și apolitică, având drept obiectiv dezvoltarea sustenabilă a pieței de energie din România, susținând, în același timp, interesele membrilor săi, într-un cadru transparent și profesionist.

Asociaţia Furnizorilor de Energie din România, înfiinţată în anul 2006, cuprinde, în prezent, un număr de 36 de membri, furnizori şi traderi licenţiaţi şi activi pe piaţa de energie electrică, care asigură furnizarea energiei electrice atât către consumatori persoane fizice, cât şi către IMM-uri şi consumatori din toate categoriile de agenţi economici care activează în România, cu o cotă de piaţă de circa 90% din consumul final de electricitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *