Schweighofer și-a vândut acțiunile deținute la centrala de cogenerare de înaltă eficiență din Suceava

Grupul Schweighofer, unul dintre liderii europeni în procesarea lemnului, a vândut – acum trei luni – cele 25,1% dintre acțiunile pe care le deținea (prin Bio Electrica Transilvania SRL) în Bioenergy Suceava SA iar tranzacția a fost înregistrată la Registrul Comerțului, potrivit unui comunicat al companiei.

“Grupul Schweighofer a luat decizia de a vinde acțiunile deținute în această afacere pentru a se concentra pe activitatea principală a companiei: procesarea lemnului. Din rășinoasele prelucrate de Holzindustrie Schweighofer sunt produse materiale de construcție de înaltă calitate și paneluri semifabricate pentru industria mobilei. Produsele secundare sunt transformate în peleți și brichete folosite la încălzirea locuințelor individuale și spațiilor industriale”, se arată în comunicat

“Unul dintre principiile fundamentale ale Grupului Schweighofer este să sprijine industria sustenabilă a lemnului. Grupul a intrat pe piața din România în 2003, prin compania Holzindustrie Schweighofer. Astăzi, compania operează trei fabrici de cherestea și două de panouri și numără peste 2.700 de angajați.

Holzindustrie Schweighofer a adoptat în ultimii ani un plan de acțiune complex pentru a asigura un lanț de aprovizionare sigur și sustenabil, plan care depășește cu mult toate cerințele legale în vigoare. Compania implementează în continuare acest plan de acțiune și a luat măsuri pentru a asigura un dialog transparent cu ONG-urile și cu toate părțile interesate” , mai arată comunicatul.

Bio Electrica Transilvania, parte a grupului Schweighofer, avea participația la o centrală termică și electrică din Rădăuți, pe biomasă, cu o puterea electrică de 5 MWe și o putere termică instalată de 28 MWt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *