Schneider: În România vor circula un milion de maşini electrice peste 15 ani

Numărul de autovehicule din România se va dubla în următorii 10-15 ani, iar un milion de unităţi vor fi electrice, estimează Schneider Electric România,companie interesată să participe la dezvoltarea infrastructurii necesare maşinilor electrice, scrie money.ro

„Într-un interval de 10-15 ani în România vor circula un milion de maşini electrice”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Schneider Electric România, Saulo Spaolanse.

Parcul auto din România a crescut anul trecut cu 1,8%, la peste 5,42 milioane de vehicule, din care 4,3 milioane sunt autoturisme, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Cele mai multe vehicule, aproape 60%, sunt echipate cu motorizări pe benzină.

Puteţi citi aici o statistică detaliată a evoluţiei parcului auto
La începutul lunii iunie Renault România a anunţat că a încheiat acorduri cu Electrica, Schneider Electric şi Siemens în vederea dezvoltării în parteneriat a infrastructurii necesare vehiculelor electrice în România. Acordurile au fost semnate în cadrul „Programului de Conectare a Vehiculelor Electrice – Parteneriat pentru o mobilitate cu zero emisii”, iniţiat de Renault România.

Spaolanse a precizat că în cadrul acestui parteneriat compania de stat Electrica va livra electricitatea necesară alimentării maşinilor, iar cele mai mari investiţii necesare derulării proiectului vor aparţine Renault, alături de compania de utilităţi.

Schneider Electric România, subsidiară a companiei franceze cu acelaşi nume, este specializată în distribuţie electrică şi automatizări industriale, însă are activităţi şi şi pe segmentele de de automatizări pentru clădiri, sisteme integrate de control pentru sectorul rezidenţial (prize, întrerupătoare, reţele electrice) şi alimentare cu energie la tensiuni medii şi joase (panouri electrice de control şi distribuţie).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *