Schneider Electric cumpără Summit Energy Services cu 190 de milioane de euro

Compania Schneider Electric, specializată în managementul energiei, a anunţat semnarea unui acord pentru preluarea Summit Energy Services Inc., companie din domeniul achiziţiilor externalizate de energie şi servicii de durabilitate pentru companii din domeniul industrial, comercial şi instituţional.

Preţul total de achiziţie net de lichidităţi şi datorii a fost de 268 milioane dolari (~ 190 milioane de euro), sub rezerva anumitor ajustări, arată un comunicat al companiei Schneider Electric. Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de reglementarea aprobărilor şi condiţiilor obişnuite de închidere. Compania se aşteaptă ca această achiziţie să crească câştigurile pe acţiune începând din primul an şi să satisfacă criteriile de profit utilizate în 2014.

„Achiziţia companiei Summit Energy ne permite să ne extindem serviciile de gestionare a energiei şi a portofoliului de soluţii, oferind clienţilor posibilitatea de a gestiona şi de a-şi optimiza consumul de energie de la aprovizionare până la consum, ţinând cont de tendinţa de creştere a  consumului de energie şi de dezvoltarea capacitaţii de raportare online”, a declarat Chris Curtis, Senior vicepreşedinte executiv Schneider Electric, America de Nord.

”Prin asocierea cu Schneider Electric, vom putea să oferim serviciul unic Summit clienţilor Schneider Electric. În ultimii ani am investit foarte mult în oameni şi în tehnologie pentru a le oferi clienţilor noştri servicii competitive. În combinarea punctelor noastre forte cu resursele oferite de Schneider Electric, compania Summit Energy va fi chiar mai bine poziţionată pentru a direcţiona clienţii către o energie durabilă şi eficientă din perspectiva costurilor”, a precizat Steve Wilhite, preşedinte şi CEO în cadrul Summit Energy.

Compania Summit Energy oferă clienţilor săi servicii de achiziţii de energie, de gestionare a riscurilor, de cunoaştere a pieţei, de gestionare a datelor şi consultanţă în durabilitate. În prezent are peste 350 de angajaţi în cele 11 birouri internaţionale din Europa şi America de Nord şi dezvoltă proiecte în peste 90 de ţări. Summit Energy este o afacere cu o creştere rapidă şi se aşteaptă să genereze vânzări de aproximativ 65 de milioane de dolari pentru anul în curs, cu o marjă EBITA superioară faţă de media Schneider Electric.

„Summit Energy aduce companiei Schneider Electric următoarele avantaje:

  • O platformă principală de servicii orientate către client, cu două decenii de poziţionare strategică de succes a clienţilor cu privire la contractarea de energie, raportare şi consum.
  • O echipă foarte experimentată, cu abilităţi multilingvistice şi expertiză în energie şi sustenabilitate
  • Poziţia de lider în soluţii de energie şi de raportare a durabilităţii prin intermediul platformei online (dashboarDView), care permite societăţilor să obţina o înţelegere completă a costurilor şi utilizării ecologice a energiei.
  • Analize de management al riscului şi modelarea proceselor pentru aplicaţii gestionate de jucători globali din domeniul energiei”, precizează comunicatul companiei Schneider Electric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *