Schneider a acordat companiei românești Automatica licență de producție pentru instalații de distribuție de medie și joasă tensiune

Schneider Electric, companie globală specializată în managementul și automatizarea energiei, a acordat certificatul de licențiere partenerului său Automatica SA, pentru producerea instalațiilor de distribuție electrică de medie tensiune tip PIX24, arată Schneider într-un comunicat.

Prin intermediul acestei licențieri, Schneider Electric Romania poate oferta și livra echipamente PIX24 produse în România, fapt care eficientizează costurile și reduce timpul de livrare către clienți.

„Suntem bucuroși că echipa experimentată de la Automatica a parcurs cu succes toate etapele procesului riguros de licențiere oferit de Schneider Electric și că avem acum un partener de producție de încredere pentru clienții noștri locali și regionali”, a spus Marius Pîrvu, Offer Manager la Schneider Electric România. „Prin intermediul acestei colaborări, clienții finali vor beneficia de un timp mai scurt de livrare și de opțiuni de personalizare extinse.”

În ultimii 25 de ani, Schneider Electric a acordat la nivel global nu mai mult de 300 de licențe de producție a instalațiilor de distribuție de medie și joasă tensiune, toate companiile partenere parcurgând un proces complex de training, transfer de tehnologie și suport de marketing și vânzări, supunându-se apoi periodic unor audituri de calitate.

„Pentru companiile licențiate de Schneider Electric, procesul care durează câteva luni reprezintă o certificare a calității și o dezvoltare a businessului, beneficiind de reducerea costurilor si timpului de cercetare și dezvoltare necesar,” explică Marius Pîrvu.

„Acestea se pot diferenția de competitorii lor, pot accesa noi segmente de clienți, direct sau prin intermediul nostru, și pot beneficia de susținerea noastră în ceea ce privește promovarea și vânzările.”

Componentele necesare realizării de instalații electrice de distribuție de medie și joasă tensiune provin de la Schneider Electric, construcția propriu zisă, asamblarea și instalarea revenind partenerului licențiat. Prin intermediul Ecoreal MV, un software proprietar Schneider Electric, partenerul poate obține imediat informații legate de componenta tablourilor, de costuri și de livrare, astfel încât poate realiza, la rândul său, propriile planificări de producție și oferte de preț în timp foarte scurt.

PIX24 este compatibil cu platforma digitala EcoStruxure, permițând monitorizarea, managementul și controlul de la distanță al echipamentelor instalate. Pentru clientul final, acest confort se alătură garanției de calitate oferită de Schneider Electric, flexibilității și siguranței.

În România, Automatica este primul partener Schneider Electric pentru producția de instalații de distribuție electrica de medie tensiune.

Schneider Electric România este subsidiara locală a companiei Schneider Electric.Cu un portofoliu de clienți din cele mai diverse domenii economice – de la industria grea la retail, de la construcții la IT- compania furnizează în prezent în România produse și servicii pe patru piețe, toate mari consumatoare de energie electrică și cu obiective de eficientizare a consumului: piața de clădiri comerciale și rezidențiale, piața de industrie, cea de infrastructură și piața de rețele și centre de date. Conform datelor globale, aceste patru piețe acoperă 70% din consumul energetic mondial, iar Schneider Electric furnizează pentru toate soluții și sisteme de automatizare și optimizare a consumului.

Având 300 de angajați care urmează cariere locale și internaționale, Schneider Electric România coordonează în prezent un grup de țări care include Armenia și Republica Moldova. Prin intermediul Bucharest Hub, organizația locală asigură asistență specializată în 16 limbi pentru clienții Schneider Electric din 25 de țări.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *