Schimbări la vârful Petrom

Compania Petrom a anunțat schimbări în conducerea companiei, după deciziile Consiliul de Supraveghere al Petrom, din data de 24 martie 2011.

Modificările, așa cum au fost anunțate de Petrom, într-un comunicat transmis BVB:

Ca urmare a renunţării Domnului Wolfgang Ruttenstorfer la mandatul de Preşedinte al Consiliului de Supraveghere, Domnul Gerhard Roiss, fost vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere al Petrom, care va ocupa poziţia de CEO al OMV Aktiengessellschaft începând cu 1 aprilie 2011, a fost numit Preşedinte al Consiliului de Supraveghere începând cu 25 martie 2011.

De asemenea, având în vedere că poziţia Domnului Wolfgang Ruttenstorfer va deveni vacantă, domnul Manfred Leitner a fost numit membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, începând cu data de 25 martie 2011 până la următoarea Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor ce urmează a se ţine la data de 26 Aprilie 2011.

Începând cu data de 1 Aprilie 2011, Domnul Manfred Leitner va deveni membru al Directoratului OMV Aktiengessellschaft, responsabil pentru Rafinare şi Marketing inclusiv produse petrochimice, înlocuindu-l astfel pe domnul Gerhard Roiss. Domnul Manfred Leitner deţine funcţia de Manager al Departamentului „Downstream Optimization & Supply’ in cadrul grupului OMV.

Schimbări în Directorat

Consiliul de Supraveghere a decis integrarea diviziei Servicii de Explorare şi Producţie (Servicii E&P) în cadrul diviziei de Explorare şi Producţie (E&P), după optimizarea cu succes a Servicii E&P pe parcursul ultimilor 3 ani. În urma integrării diviziei Servicii E&P în cadrul diviziei E&P, responsabilităţile aferente membrului Directoratului Petrom responsabil cu activitatea Servicii E&P sunt preluate de către membrul Directoratului responsabil cu activitatea E&P, respectiv Domnul Johann Pleininger.

Domnul Siegfried Gugu, care a deţinut funcţia de membru al Directoratului Petrom responsabil cu activitatea Servicii E&P va prelua noi responsabilităţi în cadrul Grupului OMV.

De asemeni, activitatea de rafinarea şi cea de marketing vor fi coordonate la nivelul Directoratului de către un singur membru al Directoratului, respectiv de către Domnul Neil Anthony Morgan. Decizia în acest caz, a fost luată având în vedere consolidarea activităţilor de marketing ale Grupului Petrom, în cadrul OMV Petrom Marketing SRL, care a devenit efectivă la 1 octombrie 2010. Domnul Rainer Schlang va fi responsabil pentru managementul OMV Petrom Marketing SRL, acoperind România, Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova şi va continua să deţină funcţiile de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Petrom LPG SA şi Petrom Aviation SA.

Ca urmare a celor de mai sus, începând cu data de 17 Aprilie 2011, Directoratul Petrom va fi compus din 5 (cinci) membri, numiţi pentru o perioadă de 4 ani, după cum urmează:

  • Doamna Mariana Gheorghe – Preşedinte al Directoratului şi Director General Executiv;
  • Domnul Daniel Turnheim – Membru al Directoratului şi Director Financiar;
  • Domnul Johann Pleninger – Membru al Directoratului responsabil cu activitatea de Explorare şi Producţie;
  • Domnul Neil Anthony Morgan – Membru al Directoratului responsabil cu activitatea de Rafinare si Marketing;
  • Domnul Hilmar Kroat-Reder – Membru al Directoratului responsabil cu activitatea de Gaze Naturale, Energie si Produse chimice;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *