Schimbări la OMV Petrom: compania aduce în directorat un manager de la Engie şi va avea un nou director financiar

Franck Neel, director la Engie Marea Britanie, a fost numit membru al directoratului Petrom responsabil cu activitatea Downstream Gas, în locul Lăcrămioarei Diaconu-Pinţea, care a renunţat la mandatul de membru în board-ul companiei.

„După studii în Inginerie Mecanică la Universitatea din Rouen, Franța, Franck Neel și-a început cariera în 1993 și a lucrat peste 20 de ani pentru o importantă companie europeană de gaze, unde a deținut numeroase poziții de conducere în Marea Britanie, Ungaria, Italia, Franța, precum și în Belgia și Olanda. Din 2014, este General Manager responsabil pentru clienții industriali și comerciali și pentru servicii de consultanță în energie, în Londra, Marea Britanie”, se arată într-un comunicat al OMV Petrom care anunţă schimbările din Directorat, aprobate miercuri de către Consiliul de Supraveghere al companiei.

Potrivit profilului de LinkedIn al lui Neel, acesta este managing director la Engie Marea Britanie, responsabil de servicii specializate destinate clienţilor de business care vor să reducă costurile şi să îmbunătăţească eficienţa energetică şi emisiile de carbon.

Franck Neel (47 de ani) va prelua funcţia în Directoratul Petrom cel târziu la 1 august, potrivit comunicatului.

Totodată, directorul financiar al OMV Petrom, Stefan Waldner, va prelua alte poziţii în structura financiară a grupului OMV după expirarea mandatului din România, la 16 aprilie 2019.

Funcţia de director financiar va fi preluată, astfel, începând din aprilie 2019, de Alina-Gabriela Popa (40 de ani), anunţă compania.

„După studii economice la București, Alina-Gabriela Popa și-a început cariera în 1999 la Deloitte Romania. S-a alăturat OMV Petrom în 2006, unde a deținut poziții de conducere în structura financiara. Din aprilie 2015, este Managing Director al OMV Petrom Global Solutions, centrul de servicii al OMV”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *