mn

Schimbări în Consiliul de Supraveghere al Petrom: Vine un director de la OMV

OMV Petrom (simbol bursier SNP), cel mai mare jucător pe piaţa energiei din România, a anunţat marţi numirea lui Johann Pleininger ca membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, ca urmare a renunţării lui Christopher Veit la mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere.

”În conformitate cu prevederile art. 1537 aliniatul (1) din Legea societăţilor nr. 31/1990 şi ale art. 17.4 din Actul Constitutiv al OMV Petrom, Johann Pleininger a fost numit membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere începând cu data de 10 august 2019 şi până la următoarea Adunare Generală a Acţionarilor”, arată un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit Profit.ro, Pleininger este membrul directoratului OMV care în aceste zile a negat existența vreunei informări oficiale din partea Exxon privind „modificarea srtructurii acționariatului” proiectului Neptun Deep și a anunțat că decizia finală de investiție urmează a fi luată anul viitor.

Johann Pleininger a studiat inginerie mecanică şi economică şi şi-a început cariera în OMV în anul 1977. În perioada 2007-2013 a fost membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Explorare şi Producţie.

Cel mai recent, a fost vicepreşedinte senior responsabil cu activitatea de Upstream din România, Austria, precum şi de dezvoltarea regiunii Mării Negre. Din 1 septembrie 2015 este membru al Directoratului OMV responsabil cu activitatea de Upstream (Explorare şi Producţie).

Începând cu 1 iulie 2017, Pleininger a fost numit şi vicepreşedinte al Directoratului OMV.

OMV Petrom a realizat în primul semestru al anului un profit net de 1,975 miliarde lei, în creştere cu 53% faţă de perioada similară a anului trecut. Vânzările totale au urcat cu 15% în primele şase luni, la 11,32 milarde lei.

Numărul de angajaţi ai Grupului OMV Petrom a scăzut cu 5% la finalul lunii iunie, la 12.767.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 792 benzinării, la sfârşitul lui martie 2019, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,639% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *