Scenarii negre pentru Cernavodă: S-ar putea face doar reactorul 3

În cazul în care investitorii nu se vor arăta interesaţi să participe la construirea reactioarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, planul de rezervă al Guvernului se referă la construirea unui singur reactor.

Statul român aşteaptă data de 15 martie pentru a primi oferte de la investitori legate de construcţia celor două reactoare de la Cernavodă şi, în cazul în care nu va avea nici o certitudine, există inclusiv posibilitatea ca proiectul de la Cernavodă să continue cu un singur reactor, potrivit unei declaraţii făcute de Ministrul Economiei, Lucian Bode, pentru Hotnews.

“În condiţiile în care până în 15 martie nu avem o certitudine, avem trei variante. Prima este prelungirea procesului cu unele modificări, care nu ţin doar de componenta economică. Vrem să dăm posibilitatea investitorilor să intre cu echipamente, tehnologie. A doua variantă: sistăm proiectul şi reluăm procedura. A treia variantă: Renunţăm la proiect şi ne concentrăm pe realizarea reactorului 3” a spus Bode pentru Hotnews. Ministrul a adăugat că agreează prima variantă.

După mai mulţi ani de tergiversări şi schimbări de strategie, doar doi investitori au rămas, de principiu, interesaţi de proiect: Enel şi Arcelor Mittal.

Citeşte aici despre eşecurile Guvernelor  în marile proiecte energetice ale României

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *