Save The Date: Romanian International Gas Conference 2020, 23-26 noiembrie, online. Invitați de marcă

A treia ediție a Romanian International Gas Conference (RIGC) se va desfășura în acest an în format online și se va axa pe răspunsul sectorului de gaze naturale la provocările Green Deal.

RIGCGC 2020, eveniment organizat de Energy Policy Group (EPG) este conceput ca o serie de evenimente online care se desfășoară ca o succesiune de patru seminarii web, cu diferite formate, în perioada 23-26 noiembrie.

Contextul în care are loc ediția 2020 a RICG este Pactul Verde european (Green Deal), un program foarte ambițios care urmărește neutralitatea climatică a continentului european până în anul 2050. În acest context, industria gazelor naturale va trebui să aducă în prim plan o strategie convingătoare de decarbonizare pe termen lung

RIGC 2020 va aborda, de asemenea, subiecte regionale majore, cum ar fi „ultimul tren” pentru investițiile în dezvoltarea perimetrelor de gaze din apele adânci din Marea Neagră, într-un context de creștere a provocărilor pentru industria oil and gas offshore globală dar și a noilor realități geostrategice din zona Mării Negre, ca noul gazoduct Turk Stream, descoperirile de gaze din Turcia, viitoarele surse de gaze lichefiate din Grecia sau preconizatul sfârșit al tranzitului de gaze rusești spre Balcani prin Ucraina. Vor fi abordate și aspecte care țin de piața gazelor naturale din România, inclusiv obstacolele puse în calea dezvoltării sectorului de noile reglementări și legi.

RIGC va avea reprezentanți de top ai sectorului printre speakeri, începând cu Kadri Simpson, comisarul european pentru Energie, miniștri ai Economiei și Mediului din România și din statele din zona noastră, directori de companii energetice de top și consultanți recunoscuți în industrie.

e-nergia.ro este partener media al evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *