Save the date: A doua ediție a forumului România Eficientă, A renovation wave across Europe, 10 noiembrie

În data de 10 noiembrie va avea loc a doua ediție a forumului România Eficientă, A renovation wave across Europe, un eveniment online cu o participare selectă, atât din România, cât și din partea oficialilor Comisiei Europene.

Evenimentul este organizat de think-tank-ul Energy Policy Group (EPG) în cadrul proiectului România Eficientă, cel mai mare proiect multianual de promovare a eficienței energetice în clădiri care beneficiază de finanțare privată.

Din partea Comisiei Europene va vorbi la conferința online Hans van Steen, director în cadrul DG ENER, directoratul general pentru energie al Comisiei Europene, iar experiența europeană în domeniu va fi împărtășită audienției de Adrian Joyce, secretar general al EuroACE, alianța europeană a companiilor pentru eficiență energetică în clădiri.

Din România, vor participa Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, cea mai mare companie energetică din România, Daniela Barbu, de la direcția pentru eficiență energetică din cadrul Ministerului Economiei, Anca Ginavar, de la Ministerul Dezvoltării, Marius Moia, director executiv al ROENEF (Asociația pentru promovarea eficienței energetice în clădiri) și Cătălin Lungu, conferențiar universitar doctor la Universitatea Tehnică de Construcții București.

Evenimentul va fi moderat de Radu Dudău, director al EPG.

Dezvoltat de EPG și finanțat integral de OMV Petrom, proiectul are componente de informare și educare, de conștientizare a beneficiilor aduse prin creșterea eficienței energetice a clădirilor, precum și lucrări de renovare aprofundată a unor clădiri publice din diferite regiuni geografice ale țării.

Ediția de anul acesta are loc în contextul Pactului Ecologic European și al inițiativei Renovation Wave care încearcă să ofere o viziune sustenabilă pentru fondul de clădiri din Uniunea Europeană, prezentând barierele și oportunitățile renovării, precum și modul în care pot fi mobilizate resursele financiare și umane.

e-nergia.ro este partener media al evenimentului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *