Șase companii, printre care și Petrom, vor să construiască un terminal de bitum în parteneriat cu Oil Terminal

Compania de stat Oil Terminal a primit șase oferte de la companii interesate să construiască, în parteneriat, un terminal de bitum în portul Constanța.

Iată anunțul Oil Terminal transmis Bursei de Valori București:

“Societatea OIL TERMINAL S.A informează acționarii și investitorii că, pînă la data limita de 20.10.2023, au fost depuse intenții de către:

  1. Takida Terminal S.R.L.;
  2. Euronova Energies S.A.;
  3. Frial S.A.;
  4. OMV Petrom S.A.;
  5. Trafigura Pte Ltd;
  6. Vitaro Energy S.R.L.

În perioada urmatoare vor fi stabilite intalniri cu fiecare dintre acestia pentru a identifica cele mai potrivite solutii de constituire a perteneriatului de construire a unui terminal de bitum, ofertele ferme obtinute ulterior urmand a fi supuse analizei Adunarii Generale a Actionarilor”.

Oil Terminal își propune să construiască un terminal de bitum, conform Strategiei de Dezvoltare și a Planului de administrare 2023-2027, anunțate luna trecută. Compania nu vrea să se implice 100% în acest proiect, ci vrea un parteneriat cu o altă companie în proiect. În acest sens, compania are o platformă betonată cu o suprafață de circa 3.800 mp, unde sunt șase rezervoare cu o capacitate de 2.150 metri cubi în total, unde poate fi construit acest terminal de bitum, avantajul principal fiind “poziționarea excelență a respectivei platforme la toate căile de transport (maritim, feroviar și rutier)”.

În prezent, în incinta Port Constanța funcționează un singur furnizor de servicii de manipulare și depozitare bitum.

România este acum importator net de bitum, iar singurul producător din țară este rafinăria Vega Ploiești, parte a grupului Rompetrol (KMG Intrnational). Acolo se produce bitum rutier cu polimeri, mai scump, dar mai rezistent în timp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *