Sancțiuni „fără precedent” ale ANRE pentru furnizorii de gaze – Burduja

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va publica în perioada următoare rezultatul acţiunilor de control la furnizorii de gaze iar sancţiunile sunt la un nivel fără precedent, a anunţat, luni, la o conferinţă de presă, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, citat de Agerpres.

Ministrul Energiei a precizat, în octombrie, că va solicita ANRE demararea unor verificări printre furnizorii de gaze, care ar ţine nejustificat preţurile în sus. Şeful de la Energie a fost întrebat dacă a făcut această solicitare şi care sunt rezultatele.

„Sunt în acţiuni de control. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei are mai multe capitole deschise, cu mai mulţi furnizori şi, din informaţiile pe care le deţin şi care vor fi publice, cred, în următoarea perioadă, există un nivel fără precedent al sancţiunilor, dar ăsta este un subiect pe care ANRE îl va lămuri”, a menţionat Sebastian Burduja, la conferinţa de presă cu ocazia lansării Parteneriatului pentru Combaterea Sărăciei Energetice.

Întrebat care au fost neregulile descoperite la furnizorii de gaz, ministrul nu a oferit mai multe detalii.

„Veţi afla de la ANRE. Nu pot să vorbesc în numele ANRE dar, ceea ce eu am solicitat conducerii ANRE – şi sunt colegii noştri, sigur că ţin de Parlament, nu de Ministerul Energiei, este să fie necruţători”, a adăugat Burduja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *