Samsung vrea să construiască în România parcuri solare

Conglomeratul sud-coreean Samsung vrea să construiască în România parcuri solare pentru producţia de electricitate şi analizează posibilitatea de a investi în judeţul Giurgiu, a declarat miercuri Park Robyug, ambasador pentru energie şi resurse în Ministerul coreean pentru Afaceri Externe şi Comerţ.

 Samsung analizează două locaţii pentru construcţia a două parcuri solare în judeţul Giurgiu, a declarat Robyug, prezent la Bucureşti la o conferinţă pe tema energiilor regenerabile, scrie economica.net.
Cele două proiecte ar însuma o capacitate instalată de 45 MW. Grupul a derulat proiecte similare în Bulgaria, nu şi în România, până în prezent.

Samsung este cel mai mare conglomerat din Coreea de Sud, cu afaceri importante în domenii precum electronice, servicii financiare, chimie sau industrie grea. Grupul, cel mai mare producător de telefoane, are de asemena operaţiuni de producţie de echipamente pentru sectorul energiei regenerabile, precum panouri solare, dar este activ şi în domeniul dezvoltării de parcuri eoliene şi solare.

Altă companie coreenă, Photovoltaic New Horizon (PNH), are proiecte în producţia de energie în parcuri solare în România.

Potrivit lui Park, PNH a început deja construcţia a trei parcuri fotovoltaice, în Alexandria şi Giurgiu, care ar urma să fie finalizate anul viitor.

„Parcul fotovoltaic dinAlexandria, de 60 MW, este estimat să fie finalizat în 2013. Alte două unităţi, de 3 MW şi 5 MW, sunt în construcţie înGiurgiu”, a maispusPark.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *