S-a vândut Zeta Petroleum

Key Petroleum Ltd a achiziţionat Zeta Petroleum Ltd, asociat unic al Zeta Petroleum România, companie care desfăşoară prospecţiuni la noi în ţară.

Valoarea totală a tranzacţiei s-a ridicat la 12,74 milioane dolari, cu două tranşe suplimentare ce urmează a fi plătite în funcţie de atingerea unor ţinte operaţionale, potrivit unui comunicat al societăţii de avocatură bpv Grigorescu Ştefănică.

Achiziţia oferă companiei Key Petroleum accesul la zăcăminte de gaz natural situate în România de până la 1,65 miliarde de metri cubi şi la zăcăminte de petrol estimate între 1 şi 4 milioane de barili, precum şi la resurse potenţiale suplimentare de gaze naturale estimate la 8,5 miliarde de metri cubi.

Key Petroleum Ltd este o companie petrolieră australiană cu operaţiuni majore în Australia, Marea Britanie, Italia, Suriname şi Tanzania, listată la Australia Securities Exchange.

Zeta Petroleum Ltd este o companie britanică privată de explorare şi producţie de petrol şi gaze naturale, înfiinţată în anul 2005, cu sferă de interes în Europa Centrală şi de Est. În România, Zeta Petroleum deţine drepturi de concesiune asupra perimetrelor de explorare şi/ sau exploatare Bobocu, Jimbolia şi Pădureni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *