S-a semnat contractul de finanțare pentru construcția noii centrale pe gaze de 850 MW de la Ișalnița

Ministerul Energiei a semnat vineri contractul de finanţare în cadrul Programului-cheie 2 privind construirea de capacităţi electrice de tip turbină cu gaz cu ciclu combinat (CCGT), care pot fi adaptate pentru funcţionarea pe hidrogen, necesare pentru realizarea tranziţiei de la cărbune şi pentru echilibrarea reţelei, a anunţat ministerul, potrivit Agerpres.

„Obiectivul General al Proiectului îl reprezintă construirea unei centrale electrice cu ciclu combinat pe bază de gaz natural, de aproximativ 850MW la Işalniţa, judeţul Dolj”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, valoarea acestui contract decontată din Fondul pentru Modernizare este de 1,259 miliarde de lei, echivalentul a 253,125 milioane de euro, iar finanţarea se va face din Fondul pentru modernizare, al cărui beneficiar este CCGT Power Işalniţa SA.

Aminim că planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia presupune închiderea treptată a grupurilor pe cărbune și construcția de parcuri fotovoltaice cu o capacitate de 735 MW și de centrale pe gaze, una la Turceni, de 475 MW și alta la Ișalnița, de 850 MW.

Centrala pe gaze de la Ișalnița va fi dezvoltată de firma CCGT Power Işalniţa S.A., societate în care prodiucătorul de luminiu Alro S.A. deţine o participare de 40,1%, diferenţa de 59,9% fiind deţinută de Complexul Energetic Oltenia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *